Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klopp si želá poriadny zážitok na Anfielde. Arsenal má môj rešpekt, ale chceme body, hlási

Klopp chce od svojich fanúšikov viac.
Klopp chce od svojich fanúšikov viac.Reuters
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) vyzýva fanúšikov, aby v sobotu, keď na Anfielde privítajú severolondýnsky Arsenal v súboji tímov ašpirujúcich na titul v Premier League, pomohli vytvoriť miesto a atmosféru, ktoré budú naháňať strach.

Nemec tichému publiku na Anfielde po ligovej remíze 0:0 s Manchestrom United a po výhre 5:1 v Ligovom pohári nad West Hamom United odkázal, že "ak sa fanúšikom nechce fandiť, nech dajú svoj lístok niekomu inému".

V piatok svoj komentár objasnil a povedal, že nešlo o kritiku. "Užil som si 99,7 % každej sekundy na tomto štadióne, ale ak to dokážeme urobiť lepšie, potom tak urobme," povedal Klopp novinárom.

"Povedal som, aby dali lístok niekomu inému, ale ľudia mi hovoria, že to nie je také jednoduché. Nemyslel som to doslova. Povedal som, že potrebujeme Anfield, to je stopercentná pravda. Neviem sa dočkať úvodného hvizdu. Pred nami je obrovský zápas, skvelý. Musíme sa uistiť, že to bude poriadny domáci zápas a poriadny zážitok na Anfielde. To je všetko, čo chcem."

Liverpool je v tabuľke tretí so ziskom 38 bodov. Z Anfieldu si urobil pevnosť, keď doma neprehrali už viac ako rok. Hoci bezgólová remíza z minulej nedele bola frustrujúcim výsledkom, Klopp poukázal na to, že jeho tím si vytvoril množstvo šancí, pričom v zápasoch proti Manchestru United a West Hamu vystrelil spolu 62-krát.

"Povedal by som, že je to dosť zvláštne, no o tom je futbal. Predstavte si, že by sme skórovali zo všetkých šancí, to je smiešne. Keď som sa otočil po tom, čo sme nevyužili príležitosť, všetci boli sklamaní, ale ja som si povedal: 'Čo chcete? Vytvoriť si šancu je tak blízko, ako sa len môžete dostať k streleniu gólu'."

"Mali by sme si tento čas užiť, pretože sme v lige v celkom dobrej pozícii, možno rýchlejšie, ako ľudia očakávali. Pre mňa je rozdiel v tom, keď máme šancu a nevyužijeme ju, je to sklamanie. Avšak zvyčajne potom štadión šalie, keďže okamžite ideme za ďalšou šancou. A to bolo teraz iné."

Zverenci Mikela Artetu sú pred sobotou na čele ligy s 39 bodmi, keďže Aston Villa v piatkovej predohrávke nezvíťazila doma nad Sheffieldom United. Na druhej strane Arsenal nevyhral na Anfielde v Premier League od roku 2012, hoci v ostatných šiestich ligových zápasoch zaznamenal päť víťazstiev.

"Sú naozaj dobre trénovaní a vycvičení. V tomto roku urobili ďalší krok a majú môj rešpekt, ale my chceme body," nadviazal Nemec.

Kloppa sa pýtali aj na štvrtkové rozhodnutie Európskeho súdneho dvora, podľa ktorého UEFA a FIFA porušili právo Európskej únie, keď zabránili vzniku Superligy. Liverpool patril medzi kluby, ktoré sa vyjadrili, že podporujú UEFA.

"S výrokom stopercentne súhlasím. Páči sa mi aj to, že sme konečne pochopili, že UEFA a ostatné futbalové zväzy si nemôžu robiť, čo chcú, a zavádzať ďalšie zápasy, pričom ľudia do toho nemôžu nič hovoriť. Páči sa mi, že sa to trochu otrasie," vyjadril svoju myšlienku Klopp.

Liverpool - Arsenal (sobota, 18:30)