Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kloppa teší skvelá situácia v boji o titul, Arteta a Guardiola ostávajú hladní po trofeji

Kloppov káder má na čele veľmi tesný náskok.
Kloppov káder má na čele veľmi tesný náskok.AFP
Liverpool je po víkende v najlepšej pozícii v dramatickom boji o titul v anglickej Premier League. The Reds majú po nedeľňajšom víťazstve nad Brightonom dvojbodový náskok pred druhým Arsenalom. Ten remizoval v šlágri 30. kola na pôde tretieho Manchestru City, ktorý stráca na lídra tri body.

Jürgen Klopp chce na lavičke Liverpoolu v závere svojho deväťročného pôsobenia na Anfield Road získať druhý ligový titul. "Skvelá situácia, do ktorej nás chlapci priviedli. Sme tam s ďalšími dvoma tímami, ktoré bojujú o najväčšiu trofej v Anglicku. Uvidíme, ako to dopadne. Budem sa naozaj snažiť, aby sme si to užili," vravel nemecký kouč.

Jeho zverenci proti Brightonu dokázali svoju ofenzívnu silu a napriek rýchlemu presnému zásahu Wellbecka otočili nepriaznivý stav. Do prestávky vyrovnal Díaz a tri body zariadil v 65. minúte Salah, ktorý využil dobré postavenie v šestnástke a po prihrávke od Mac Allistera nedal šancu brankárovi Verbruggenovi.

Do konca ligy zostáva deväť kôl a miernu výhodu Liverpoolu priznal aj Pep Guardiola po bezgólovej remíze City s Arsenalom. "Favorit je vždy ten, kto je prvý. Sme až tretí a nemáme to úplne vo svojich rukách. Môj názor však je, že sme stále v hre o titul a som spokojný. Povedal som hráčom, aby neboli smutní," vyjadril sa Guardiola, ktorého tím mal výraznú prevahu v držaní lopty, čo dokumentoval percentuálny pomer 72:28. 

Obhajca treble nedokázal zdolať Gunners ani v treťom stretnutí prebiehajúcej sezóny. Hneď v jej úvode Arsenal triumfoval v Superpohári. Na jeseň dokázalo mužstvo Mikela Artetu zdolať City aj v ligovom dueli na domácom ihrisku a bez prehry vyšlo aj z nedeľňajšieho zápasu na Etihad Stadium. 

Výsledky posledných duelov Arsenalu s Manchestrom City.
Výsledky posledných duelov Arsenalu s Manchestrom City.Flashscore

Na rovnakom mieste prišli Londýnčania o titul v uplynulom ročníku, keď duel nezvládli a prehrali 1:4. Vzhľadom na lepšie vzájomné súboje s Liverpoolom (remíza 1:1 a výhra 3:1) môžu byť čiernym koňom záveru sezóny.

 "Ukazuje to, že sa zlepšujeme. Pochopili sme, ako treba hrať tieto dôležité zápasy. Stále však treba urobiť ďalšie kroky na ceste za titulom. Dokázali sme remizovať so City, no musíme sa ešte veľmi zlepšiť, aby sa nám to podarilo," poznamenal Arteta, ktorý chce Arsenal doviesť k prvému titulu od sezóny 2003/04. Londýnčania zabodovali v lige na ihrisku Citizens prvýkrát od mája 2016.

Boj o titul v Premier League nestráca na svojej intenzite.
Boj o titul v Premier League nestráca na svojej intenzite.Flashscore