Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kokaín, alkohol, milenka i striptérky. Bývalý talent preflámoval svoj čas v Premier League

Van der Meyde prišiel s veľkým priznaním.
Van der Meyde prišiel s veľkým priznaním.Gabriel BOUYS / AFP
Andy van der Meyde (45) patril k veľkým talentom holandského futbalu. V roku 2003 odišiel z Ajaxu do Interu Miláno po skvelej sezóne, v ktorej sa podpísal pod 26 ligových gólov. V Taliansku však začal jeho postupný pád, vyvrcholil po prestupe do anglického Evertonu. Bývalý reprezentant teraz v knihe The Next Big Thing rozpráva o tom, prečo išla jeho kariéra tak strmo z kopca.

Holanďan okrem iného prezradil: "Užíval som kokaín, pil som alkohol a flámoval som sedem dní v týždni. Nedokázal som sa sústrediť na futbal ani na nič iné. Večierky boli mojím životom. Liverpool je nebezpečný, ak sa nedokážete ovládať. Uvedomil som si, že ma to mesto zabije. Musel som odísť."

Krídelník, ktorý okrem Ajaxu hral aj za PSV Eindhoven, si zaspomínal na príbeh, keď si jeho manželka najala súkromného detektíva, aby ho sledoval pre jeho zálety? "Mal videá a fotky mňa a mojej milenky. Keď ich dostala manželka hneď mi zavolala a spýtala sa: 'Ako sa má tvoja nová priateľka?' Snažil som sa zapierať, ale nemalo to cenu."

Pýtate sa, čo nasledovalo? "Po niekoľkých hodinách opíjania som išiel do najbližšieho striptízového klubu do centra Liverpoolu. Asi to nebolo najmúdrejšie rozhodnutie," komentoval van der Meyde svoje počínanie na severe Anglicka.

V Evertone nakoniec strávil štyri roky, počas nich nastúpil len na 24 zápasov a po konci zmluvy bol takmer trištvrte roka bez angažmánu. Do klubu z Liverpoolu pritom prišiel za deväť miliónov eur.