Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec špekulácií. Slot potvrdil, že prevezme Liverpool

Liverpool od budúcej sezóny povedie Arne Slot.
Liverpool od budúcej sezóny povedie Arne Slot.AFP
Novým trénerom Liverpoolu bude od budúcej sezóny Arne Slot (45). Holandský kouč potvrdil, že na Anfielde nahradí veľmi úspešného Jürgena Kloppa (56). V minulosti viedol Alkmaar a Cambuur, ale najväčšie úspechy dosiahol na lavičke Feyenoordu.

Jeho pôsobenie vo Feyenoorde sa zastaví na troch sezónach. Pred rokom oslavoval so svojimi zverencami majstrovský titul a tento rok pridal triumf v Holandskom pohári. V klube viedol aj dvojicu slovenských futbalistov Dávid Hancko - Leo Sauer.

"Môžem potvrdiť, že od budúcej sezóny budem novým manažérom Liverpoolu," prezradil Slot, ktorý podľa žurnalistu Fabrizia Romana podpísal v piatok s The Reds kontrakt.

Rotterdamský tím ukončí aktuálnu sezónu Eredivisie na druhom mieste za suverénnym PSV. Slot sa s hráčmi rozlúčil v piatok ráno a fanúšikovia ho na lavičke uvidia naposledy v nedeľu popoludní, keď Feyenoord čaká v poslednom zápase sezóny derby s Excelsiorom.

Slot má v prístavnom meste zmluvu ešte na dva roky a Liverpool jeho príchod nevyjde lacno. Zaplatí zaňho zhruba 9,4 milióna libier, aby ho vyviazal zo zmluvy.