Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool a Arsenal si v šlágri body rozdelili, na čele budú sviatkovať Artetovci

Liverpool a Arsenal si v šlágri body rozdelili, na čele budú sviatkovať Artetovci
Liverpool a Arsenal si v šlágri body rozdelili, na čele budú sviatkovať ArtetovciProfimedia
Futbalisti Arsenalu remizovali v sobotňajšom šlágri 18. kola anglickej Premier League s Liverpoolom 1:1 a udržali sa na čele tabuľky. Pred svojimi rivalmi majú náskok jeden bod.

Liverpool - Arsenal 1:1

Už v štvrtej minúte otvoril skóre hosťujúci obranca Gabriel, ktorý od debutu v najvyššej anglickej lige počas septembra 2020 strelil už jedenásť gólov, čo je za ten čas najviac spomedzi obrancov. Mohamed Salah však skóre vyrovnal. Stal sa prvým hráčom v histórii Premier League s aspoň desiatimi gólmi do sietí Arsenalu, Manchestru United a Manchestru City.

Prihrával mu Alexander-Arnold, pre ktorého to bola 57. asistencia v PL, čím vyrovnal Robertsona na čele tabuľky obrancov. Zároveň sa postaral o siedmu proti Arsenalu, čo v drese Liverpoolu dokázal iba Gerrard. Do prestávky mal ešte veľkú šancu Gabriel Martinelli. V druhom dejstve vyložených šancí ubudlo, domáci mohli rozhodnúť vo svoj prospech.

V 70. minúte skončila tečovaná strela Elliotta na žrdi a o tri minúty trafil Alexander-Arnold po brejku do brvna. Tréner Klopp proti Arsenalu doma ešte nikdy neprehral. Liverpool doma z posledných 51 zápasov neprehral až 50. Arsenal bude cez Štedrý deň na čele tabuľky druhý rok po sebe, čo sa mu stalo naposledy pred takmer storočím (1932 a 1933).

"The Reds" v zápasoch, ktoré otvorili inkasovaným gólom získali počas aktuálnej sezóny už 19 bodov. Salah navyše prekonal Gerrarda, pretože v 120 dueloch za LFC v PL sa podieľal na 121 góloch (88+33). Spomínaný bývalý kapitán je tesne horší (120).

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore