Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool pod Slotom zlepšil defenzívu. Neuveriteľné pracovné tempo, chváli Holanďan

Arne Slot môže byť s doterajším priebehom sezóny spokojný.
Arne Slot môže byť s doterajším priebehom sezóny spokojný. TARS / AP Photo / Jon Super
Arne Slot (46) pokračuje vo svojom skvelom štarte na poste manažéra Liverpoolu nedeľňajším víťazstvom nad Chelsea. The Reds triumfovali v desiatich z úvodných jedenástich zápasov vo všetkých súťažiach.

Liverpool - Chelsea 2:1

Liverpool inkasoval v lige za celú sezónu len tri góly a po ôsmich zápasoch je na čele tabuľky s 21 bodmi, o jeden pred majstrovským Manchestrom City"Celé mužstvo bránilo fantasticky. Bolo tam neuveriteľné pracovné tempo,“ povedal Slot.

Podľa bývalého anglického obrancu Micaha Richarda priniesol nástupca Jürgena Kloppa do tímu trochu pokoja. "V obrane vyzerá pevnejšie. Pod Kloppom bolo skvelé sledovať defenzívu, ale úmysly sa dali odhaliť o čosi jednoduchšie. Načasovanie, keď obrancovia ustupujú dozadu a tlačia sa nahor, je oveľa vyváženejšie," povedal pre Sky Sports. 

Slot nechce vydarený vstup do nového ročníka preceňovať, keďže jeho zverenci ešte nečelili konkurentom z hornej časti tabuľky. Chelsea bola z doterajších súperov naprieč všetkými súťažami najkvalitnejším vyzývateľom. "Čím lepším tímom čelíte, tým viac to potrebujete bojovať. V Premier League je veľa kvalitných mužstiev, takže ak chcete vyhrať, musíte do toho dať všetko a dúfať, že jednotlivci dokážu byť rozdieloví," konštatoval. 

Kouč hostí Enzo Maresca bol napriek prehre spokojný s hrou celku z Londýna. "Neradi strácame body, zaslúžili sme si niečo viac, ale výkon bol dobrý. Kontrolovali sme väčšinu duelu. Mali sme šance, držali loptu. Neradi prehrávame, ale ak si musíme vybrať, toto je cesta."

"Mužstvo bolo odvážne s loptou i bez nej. Nemyslím si, že tento zápas definuje, kde sa nachádzame. Pripravili sme sa najlepším spôsobom, celkom dobre to fungovalo. Musíte riskovať, ale celkovo som s hráčmi veľmi spokojný," hodnotil.