Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool potvrdil prvé miesto v PL. Arsenal aj City uspeli, prestrelka na pôde Brentfordu

Aktualizované
Jaroš zažil debut v prvom tíme Liverpoolu.
Jaroš zažil debut v prvom tíme Liverpoolu.Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v sobotnom zápase 7. kola anglickej Premier League na pôde Crystal Palace a potvrdili post lídra tabuľky.

Crystal Palace - Liverpool 0:1

Liverpool je stále jediným tímom Premier League, ktorý v tejto sezóne neinkasoval ani jeden gól v prvom polčase. Keď The Reds cez polčas vyhrávali, tak neprehrali už 143 zápasov PL po sebe (130-13-0). Navyše na pôde Crystal Palace potvrdili pozíciu favorita a získali tri body, o ktoré sa jediným zásahom postaral Diogo Jota

Portugalčan má v rámci najvyššej anglickej súťaže už na konte 48 presných zásahov, čo je tretí najvyšší počet bez toho, aby v týchto dueloch jeho mužstvo prehralo. Na čele je Gabriel Jesus (60) a na druhej priečke James Milner (54). Arne Slot ako prvý tréner vyhral na lavičke LFC deväť z úvodných desiatich zápasov.

V 79. minúte sa ale zranil Alisson, takže jednotku Liverpoolu musel zastúpiť český gólman Vítězslav Jaroš, ktorý zažil debut v prvom tíme mužstva z Anfieldu a takisto v rámci PL. The Reds prehrali proti Crystal Palace iba raz z ostatných 15 duelov.

Arsenal - Southampton 3:1

Arsenal síce potvrdil pozíciu favorita, ale proti nováčikovi prehrával. Na úvod druhého polčasu poslal Southampton do vedenia útočník Cameron Archer. Vyrovnať dokázal Kai Havertz, ten sa presadil v každom domácom zápase v tomto ročníku vrátane Ligy majstrov. Sedemkrát v rade skóroval doma už iba Robin van Persie (2011/12).

Skóre otočil druhým ligovým gólom po sebe Gabriel Martinelli. Na oba zásahy asistoval Bukayo Saka, ktorý zvýšil počet asistencií v Premier League na 42, čím prekonal napríklad aj Piresa (41). Na konte má počas tohto ročníka už sedem asistencií, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov v TOP 5 ligách.

Saka navyše pridal aj jeden gól, v tomto ligovom ročníku má bilanciu 3+7. Zaujímavý zápas hral Aaron Ramsdale, ktorý na juh Anglicka prestúpil práve z Arsenalu. Gunners sú na treťom mieste tabuľky so 17 bodmi, čo je rovnaký počet ako má Manchester City a o jeden menej než Liverpool.

Arsenal sa stal druhým tímom, ktorý vyhral v PL celkovo 400 domácich zápasov. Prvým je Manchester United.

Brentford - Wolverhampton 5:3

Ak nepočítame vlastné góly, tak tento zápas sa stal šiestym v histórii Premier League, v ktorom počas prvého polčasu padlo aspoň šesť gólov. Brentford sa dostal do vedenia v čase 1:15 a nadviazal tak na skvelé úvody, pretože počas predošlých troch ligových dueloch sa presadil vždy už do 60. sekundy.

Jeden zo zásahov zaznamenal Bryan Mbeumo, podieľal sa už na 49 góloch v drese londýnskeho tímu (28+21). Prvý raz v kariére skóroval trikrát po sebe a na konte má už len šesť gólov, čo je po Haalandovi druhý najvyšší počet (10). Dve asistencie zaznamenal Damsgaard.

Leicester - Bournemouth 1:0

Manchester City - Fulham 3:2

Manchester City potvrdil pozíciu favorita, pričom dva góly zaznamenal Mateo Kovačič. Fulham síce siahal na body, pretože vďaka zásahu Pereiru vyhrával a na 2:2 vyrovnával Muniz, avšak o rozhodujúci moment sa postaral Jeremy Doku. Cityzens tak v tabuľke majú na druhom mieste sedemnásť bodov, o jeden menej ako Liverpool.

West Ham - Ipswich 4:1

Everton - Newcastle (18:30)