Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool zdolal Chelsea a je späť na čele, Manchester City zachránili obrancovia

Aktualizované
Liverpool je naďalej lídrom Premier League.
Liverpool je naďalej lídrom Premier League.Paul Currie/Colorsport/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v nedeľnom zápase 8. kola anglickej Premier League na pôde posledného Wolverhamptonu. Na čele tabuľky boli iba chvíľu, nakoľko ich tam opätovne nahradil Liverpool, ktorý zdolal Chelsea.

Wolverhampton - Manchester City 1:2

Nórsky útočník Jørgen Strand Larsen poslal už v siedmej minúte domáci Wolverhampton prekvapivo do vedenia. Bol to jeho tretí zásah po letnom príchode na hosťovanie z Viga, všetky padli počas prvého polčasu. Manchester City dokázal ešte do prestávky vyrovnať, keď sa parádnou ranou do rohu trafil Joško Gvardiol.

Chorvátsky defenzívny univerzál strelil v kalendárnom roku 2024 už šesť gólov v Premier League, čo je najviac spomedzi obrancov. Wolves tak neudržali čisté konto už v 20 ligových dueloch po sebe. Rico Lewis sa stal prvým tínedžerom, ktorý odohral pod Pepom Guardiolom aspoň 25 ligových zápasov.

Už keď sa zdalo, že body sa budú deliť, tak výhru hostí vystrelil v piatej minúte nadstavenia ďalší obranca John Stones. Anglický stopér už raz v tejto sezóne zachránil zápas Manchestru City, nakoľko proti Arsenalu počas ôsmej minúty nadstavenia vyrovnával na konečných 2:2.

Citizens tak majú na konte 20 bodov a sú na prvom mieste tabuľky, kde ich ale večer môže vymeniť Liverpool. Ako jediný tím tejto sezóny PL neprehrali. Wolverhampton je až devätnásty, stále čaká na prvú výhru.

Liverpool - Chelsea 2:1

Liverpool poslal do vedenia z penalty svojím 162. gólom v Premier League útočník Mohamed Salah, čím vyrovnal historické deviate miesto v tabuľke najlepších strelcov tejto súťaže. Rovnaký počet má aj Jermaine Defoe. Egypťan neskôr vyrovnal v počte asistencií v PL legendárneho Thierryho Henry (74).

Salah už 34-krát v PL odohral zápas s aspoň jedným gólom aj asistenciou, pričom rekord drží Wayne Rooney (36). Po ôsmich kolách ligovej sezóny disponuje skúsený ofenzívy hráč bilanciou 5+5, vo všetkých súťažiach to je 7+6. O víťazný gól sa postaral stredopoliar Curtis Jones, ten okrem iného získal pokutový kop.

Liverpool po prvom polčase viedol a neskôr natiahol šnúru zápasov bez prehry v PL, keď cez prestávku vyhrával, na 144 duelov. Jediný gól Chelsea zaznamenal Nicolas Jackson, ktorý má po ôsmich stretnutiach bilanciu 5+3. The Reds majú na čele tabuľky 21 bodov, zatiaľ čo Blues po tomto víkende klesli na šiestu priečku.