Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lopetegui kritizuje nastavenie trhu. Prestupovú uzávierku by chcel ešte pred štartom ligy

Julen Lopetegui chce po prehre v úvodnom kole poraziť Crystal Palace.
Julen Lopetegui chce po prehre v úvodnom kole poraziť Crystal Palace.Justin Tallis/AFP
Julen Lopetegui (57) sa už nemôže dočkať, keď sa zatvorí letné prestupové okno, pričom manažér West Hamu je presvedčený, že by sa tak malo stať ešte pred začiatkom novej sezóny Premier League.

Kladivári priviedli osem hráčov, ale ďalších sa musia zbaviť, pretože sa snažia vyvážiť súpisku a zabezpečiť, aby zostali v rámci pravidiel Premier League o zisku a udržateľnosti (PSR). Kurt Zouma je na odchode z londýnskeho klubu, zatiaľ čo Maxwel Cornet, Nayef Aguerd a Danny Ings by ho mohli nasledovať.

"V tomto čase pred prestupovou uzávierkou ešte nie je úplne isté a jasné, kto by mohol prísť a kto odísť," povedal vo štvrtok bývalý reprezentačný kouč Španielska Lopetegui.

"Musíme sa prispôsobiť, ale konkurencia je tvrdá. Prispôsobili sme sa príchodom nových hráčov, musíme všetko vybalansovať a snažiť sa byť konkurencieschopní. Je pravda, že sa neustále musíte biť na trhu a zároveň pracovať smerom k zápasom."

Päťdesiatsedemročný Španiel, ktorý predtým viedol i Real Madrid, Sevillu či Wolves, trval na tom, že neistota je pre jeho hráčov zlá. "Keď sa prestupový trh uzavrie, myslím si, že až vtedy budú hráči plne sústredení, ale musíme sa prispôsobiť. Určite by som bol radšej, keby sa trh uzavrel pred začiatkom sezóny."

Lopetegui dal v 1. kole pri prehre proti Aston Ville debut Maxovi Kilmanovi a Guidovi Rodriguezovi, pričom priviedol ďalších nových hráčov Niclasa Füllkruga, Crysencio Summervilla a Jeana-Claira Todiba. West Ham teraz vycestuje v rámci Londýna na pôdu Crystal Palace, ktorý prehral v úvodnom súboji 1:2 s Brentfordom.

"Villa je už minulosťou, musíme sa pozerať dopredu. Proti Crystal Palace nás čaká ďalšia veľká výzva, ale veríme si. Musíme ukázať naše kvality s loptou aj bez nej," dodal Lopetegui.

Aaron Wan-Bissaka by mohol proti bývalému zamestnávateľovi absolvovať plnohodnotný debut, keďže začiatkom augusta mesiaca prestúpil do West Hamu z Manchestru United.

Crystal Palace - West Ham (sobota, 16:00)