Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mal som ich dať päť alebo šesť, žartoval kanonier Palmer po štvorgólovom večere

Palmer strelil všetky góly Chelsea proti Brightonu.
Palmer strelil všetky góly Chelsea proti Brightonu.Action Images via Reuters / Matthew Childs
Cole Palmer (22) pri víťazstve Chelsea nad Brightonom 4:2 potvrdil, že je prirodzeným strelcom. Súperovi dal štyri góly, no napriek tomu sa sťažoval, že ich malo byť viac. Anglický stredopoliar sa stal prvým hráčom, ktorý toľkokrát skóroval v prvom polčase zápasu Premier League.

Chelsea - Brighton 4:2

"Mal som ich dať päť alebo šesť,“ povedala hviezda zápasu pre BBC. "Bol som naštvaný, keď som premárnil prvú šancu, ale pri ich spôsobe hry som cítil, že budeme mať ešte ďalšie príležitosti,“ dodal. Palmer v zbesilom prvom polčase trafil aj tyč a jeden gól mu ukradol ofsajd. Neskutočnú bilanciu mohol ešte o jednu trefu navýšiť v druhom dejstve, ale odkrytú bránku minul, po čom si len sklamane schoval tvár.

"Tréner nám pripravil dobrý herný plán, vedeli sme, ako ich napadať,“ tvrdil Palmer, ktorý je mimo ihriska rovnako sebavedomý ako na ňom. "Potrebovali sme tri body a máme ich,“ konštatoval.

Zápasové štatistiky Colea Palmera.
Zápasové štatistiky Colea Palmera.Opta by Stats Perform

Hviezdou Chelsea je od svojho príchodu z Manchestru City, ku ktorému prišlo, keď sa na začiatku minulej sezóny uzatváralo prestupové okno. Úradujúci majstri mu vtedy nemohli sľúbiť, že by nastupoval pravidelne.

Americkí majitelia Chelsea na čele s Toddom Boehlym a spoločnosťou Clearlake Capital už minuli viac ako 1 miliardu libier za rôznych hráčov, ale od prevzatia klubu v roku 2022 sa im nepodarilo dosiahnuť poriadne výsledky. Preto teraz musia veriť, že Palmer stál za investíciu a že Pep Guardiola bude svoje rozhodnutie ľutovať.

Palmer proti Brightonu uspel tiež z penalty a má bilanciu desať z desiatich. Vyslúžil si tým prezývku "ľadový Cole".

Od svojho presunu do Chelsea má rovnako miesto v anglickej reprezentácii. Mnohí si mysleli, že mu po pôsobivej minulej sezóne dôjde dych, ale v tomto ligovom ročníku strelil šesť gólov v rovnakom počte duelov. Tréner Enzo Maresca ho preventívne vynecháva z kádra pre Konferenčnú ligu. Aby mladíka nepreťažil.

"Colea som poznal už pred rokmi v City. Je to špičkový hráč, dúfam, že bude takto pokračovať,“ povedal Maresca. Palmer vníma svoju úlohu jednoducho. "Snažím sa hrať každý zápas najlepšie, ako viem.“