Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Man United vsadil na Yora, najdrahšieho 18-ročného stopéra planéty. Hral aj proti Slovanu

Leny Yoro bude teraz obliekať dres Manchestru United.
Leny Yoro bude teraz obliekať dres Manchestru United.Profimedia
Manchester United predal krídelníka Masona Greenwooda (22) do Marseille a o niekoľko desiatok minút neskôr predstavil posilu - z Lille oficiálne prišiel Leny Yoro (18). Vekom stále iba tínedžer podpísal zmluvu na päť sezón s opciou na ďalších 12 mesiacov. Francúzsky klub dostane 62 miliónov eur a ďalších osem miliónov môže zinkasovať vďaka bonusom.

"Podpísať zmluvu s klubom, ktorý má postavenie a ambície Manchestru United, takto skoro v mojej kariére, je neuveriteľná česť," povedal Yoro po podpise zmluvy.

"Poznám históriu mladých hráčov v Manchestri United a cítim, že to môže byť perfektné miesto, kde môžem využiť potenciál a dosiahnuť ambície spolu s novými spoluhráčmi. Už sa neviem dočkať, keď začnem," dodal.

Yoro debutoval v prvom tíme Lille ešte v sezóne 2021/2022 a za LOSC odohral celkovo 60 zápasov, pričom v poslednej ligovej sezóne skóroval trikrát a pomohol klubu skončiť na štvrtom mieste v tabuľke Ligue 1.

Slovenskí fanúšikovia ho mali možnosť vidieť na vlastné oči. Stalo sa tak 9. novembra 2023, keď Slovan Bratislava v rámci Konferenčnej ligy privítal Lille, s ktorým remizoval 1:1. Yoro dostal známku Flashscore 7,0, pričom hral len do 68. minúty, z ihriska schádzal za stavu 1:0 pre hostí.

Teraz sa okamžite pripojí k Manchestru United, s ktorým sa bude pripravovať na novú sezónu. Jeho meno figurovalo v širšej nominácii Francúzska na domáci olympijský turnaj, ale tréner Thierry Henry ho do konečného výberu nezaradil. Dôvodom bola účasť Lille v predkole Ligy majstrov.

Yoro sa stal najdrahším osemnásťročným stopérom v histórii. Z tínedžerov sa za väčšie peniaze sťahoval vtedy len o rok starší Matthijs de Ligt, za ktorého Juventus zaplatil Ajaxu 85,5 milióna eur. Okrem Manchestru United sa o Yora zaujímali predovšetkým Real Madrid a Liverpool.