Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City čelí 115 obvineniam. Pojednávanie sa začne v pondelok a bude trvať mesiace

Pojednávanie s Citizens by sa mohlo začať v pondelok.
Pojednávanie s Citizens by sa mohlo začať v pondelok.Reuters / Jason Cairnduff
V pondelok sa začne pojednávanie vo veci 115 údajných porušení finančných predpisov Premier League zo strany Manchestru City, informovala televízia ESPN. Prípad severoanglického klubu bol vo februári 2023 postúpený nezávislej vyšetrovacej komisii v súvislosti s údajnými porušeniami, ktoré sa datujú od sezóny 2009/2010. Klub údajne porušil pravidlá týkajúce sa poskytovania presných finančných informácií.

Citizens sú tiež obvinení z nedodržania pravidiel Premier League, podľa ktorých museli kluby v sezónach 2013/14 až 2017/18 dodržiavať nariadenia UEFA o finančnej fair-play, a z nedodržania pravidiel Premier League o ziskovosti a udržateľnosti (PSR) v sezónach 2015/16 až 2017/18.

Klub, ktorý v máji získal štvrtý titul v najvyššej súťaži za sebou, v čase postúpenia prípadu komisii uviedol, že ho prekvapilo, že ho liga "obvinila z týchto údajných priestupkov".

"Klub víta preskúmanie tejto záležitosti nezávislou komisiou, ktorá nestranne posúdi rozsiahly súbor nezvratných dôkazov, ktoré podporujú jeho stanovisko," dodalo City pri obhajobe svojej neviny.

Manchester City čelí 115 obvineniam.
Manchester City čelí 115 obvineniam.REUTERS / Phil Noble

Zdroje ESPN uviedli, že pojednávanie a vypočúvanie sa má začať 16. septembra a má trvať približne dva mesiace. Konečný verdikt vrátane prípadného odvolania by mal padnúť do konca sezóny.

V prípade uznania viny by Manchester City mohol čeliť trestu v podobe odpočtu bodov alebo preradenia do nižšej súťaže. V minulej sezóne boli Evertonu a Nottinghamu Forest odpočítané body za porušenie predpisov PSR.

Manchester City zatiaľ neodpovedal na otázku agentúry Reuters o začatí pojednávania, zatiaľ čo zástupcovia Premier League sa odmietli vyjadriť.

Program Premier League