Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City po sezóne opustí športový riaditeľ, klub si náhradu vyhliadol v Portugalsku

Txiki Begiristain - športový riaditeľ Manchestru City
Txiki Begiristain - športový riaditeľ Manchestru CityMike Egerton / PA Images / Profimedia
Txiki Begiristain (60) je športovým riaditeľom Manchestru City od roku 2012, ale podľa The Athletic sa rozhodol na konci tejto sezóny anglický klub opustiť. Španielsky funkcionár mal toto rozhodnutie urobiť skôr a informovať o ňom všetkých členov vedenia Citizens. Vedenie Sky Blues si vyhliadlo jeho nástupcu v portugalskom Sportingu.

The Athletic uvádza, že Begiristain už plánoval odísť z Manchestru City v deň svojich 55. narodenín, ale jeho angažovanosť v projekte Citizens a spolupráca s Pepom Guardiolom ho viedli k predĺženiu spolupráce o ďalších päť rokov.

"Je to skvelý priateľ a poznáme sa už 25 alebo 30 rokov. Je veľmi pokojný a vďaka tejto rovnováhe je naša spoločná práca dokonalá," prezradil Guardiola v januári o mužovi, na ktorého podporu sa mohol spoľahnúť od začiatku svojho anglického angažmánu až doteraz.

Begiristain po ukončení hráčskej kariéry pôsobil v rokoch 2003 až 2010 ako športový riaditeľ Barcelony a v roku 2012 sa ujal rovnakej funkcie v Manchestri City.

Fabrizio Romano informoval, že Begiristaina pravdepodobne nahradí Hugo Viana. Ten pôsobí v portugalskom Sportingu od sezóny 2018/19 a v posledných rokoch bol stredobodom pozornosti vďaka skvelej práci, ktorú odviedol pri tíme vedenom Rubenom Amorimom.

Romano uvádza napríklad podpisy Victora Györekesa, Ousmaneho Diomandeho a Mortena Hjulmanda ako odôvodnenie, prečo je teraz favoritom na čoskoro uvoľnené miesto v Manchestri City. Treba poznamenať, že Viana strávil v Anglicku čas ako hráč, keď v roku 2022/2003 prestúpil zo Sportingu do Newcastlu. Skúsenosti ako športový riaditeľ zbieral ešte počas pôsobenia v Belenenses v rokoch 2017 až 2018.