Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City poskočil na čelo tabuľky, šialená sedemgólová prestrelka v Brentforde

Flashscore
Haaland rozhodol o ďalšej výhre Manchestru City.
Haaland rozhodol o ďalšej výhre Manchestru City.ALAN MARTIN/Colorsport/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Manchestru City v sobotnom zápase 9. kola vyhrali proti Southamptonu a priebežne poskočili na prvé miesto tabuľky.

Aston Villa - Bounemouth 1:1

Aston Villa sa ako favorit stretnutia poriadne natrápila. Gól McGinna v prvom polčase neplatil, dal ho až pred koncom Ross Barkley, ktorý sa medzi strelcov zapísal premiérovo od apríla tohto kalendárneho roka a zároveň aj prvýkrát v drese tímu z Birminghamu. Bournemouth však zachránil remízu v nadstavenom čase. Evanilson, bývalý útočníka Šamorína, zariadil konečný výsledok svojim druhým zásahom v sezóne.

Brentford - Ipswich 4:3

Ipswich začal výborne, pretože po góloch Szmodicsa a Hirsta vyhrával. Tractor Boys skórovali v jednom stretnutí PL aspoň dvakrát premiérovo do marca 2002, kedy sa im to podarilo proti Newcastlu. Brentford však zbrane nezložil a predviedol skvelý obrat.

Tesne pred prestávkou hneď dvomi gólmi do šatne vyrovnal. Prvý dal Wissa, ďalší si strelil Clarke do vlastnej brány a po zmene strán premenil pokutový kop Bryan Mbeumo. Kamerunský útočník skóroval v tomto ročníku Premier League už ôsmy raz. Stal sa prvým hráčom včiel, ktorý sa v PL podieľal na aspoň 50 presných zásahov (30+21).

Ipswichu sa prípadný úspech rozsypal ako domček z kariet, nakoľko v 69. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený Harrison Clarke. Ten zažil katastrofálny zápas, pretože okrem červenej a vlastného zásahu aj zapríčinil spomenutú penaltu. Niečo také v histórii PL zažil iba Jan Bednarek zo Southamptonu proti Manchestru United v roku 2021.

Všetko toto dokázal pri svojom debute v základnej zostave na scéne PL. Divoký záver znamenal, že nakoniec diváci videli až sedem gólov. Mladý Liam Delap v 86. minúte oslavoval zásah na 3:3, lenže všetky body ostali na Brentford Community Stadium. Počas šiestej minúty nadstavenia sa o to najvýraznejšie pričinil Mbeumo.

Brighton - Wolverhampton 2:2

V drese Brightonu sa opäť sa presadil vo výbornej forme hrajúci Danny Welbeck, ktorý strelil svoj 29. gól za tento tím v Premier League a iba jeden potrebuje, aby sa mu podarilo vyrovnať lídra Grossa. Skúsený zakončovateľ sa v úvodných deviatich stretnutiach presadil šesťkrát.

Tým vyrovnal svoju najlepšiu sezónu v drese Brightonu. Viac gólov dal za jeden ročník len dvakrát, zhodne po deväť ešte v drese Manchestru United. Welbeck zároveň skóroval v treťom vystúpení v rade a z ostatných piatich má na konte štyri zásahy.

Druhý zásah zaznamenal mladý Evan Ferguson, ktorý skóroval premiérovo od novembra minulého kalendárneho roku. Na ihrisko prišiel z lavičky, pričom vystriedal práve Welbecka. Iskierku nádeje pre Wolves vykresal Rayan Ait-Nouri, ten sa premiérovo v kariére presadil trikrát v jednom ligovom ročníku a vlci nakoniec dokázali vyrovnať.

Hrdinom hostí sa stal brazílsky zakončovateľ Matheus Cunha. Wolverhampton tak poskočil z posledného miesta na predposledné, no ešte nevyhral a na konte má iba dva body.

Manchester City - Southampton 1:0

Erling Haaland strelil svoj jedenásty ligový gól v tejto sezóne a poslal Manchester City do vedenia, zároveň išlo o jeho 74. ligový zásah ako člena Cityzens. Prihral mu naň Matheus Nunes, ktorý v posledných štyroch súťažných stretnutiach disponuje bilanciou 1+3. Favorit bol v stretnutí lepším tímom, ale najtesnejšie skóre sa nemenilo. Zverenci trénera Guardiolu sú priebežne na prvom mieste, ale zosadiť ich v nedeľu môže Liverpool.

Everton - Fulham 1:1

Everton sa mohol tešiť z prvéhé gólu, ale Calvert-Lewin nakoniec pre rozhodnutie VAR-u nemohol oslavovať. Iwobi na začiatku druhého polčasu poslal do vedenia Fulham. Dlho to vyzeralo, že londýnsky tím získa tri body, avšak tie stratil po tom, ako sa do streleckej zapísal v nadstavenom čase Beto.