Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City zachránil remízu proti oslabenému Arsenalu, prišiel o zraneného Rodriho

Rodri sa zranil a je otázne, koľko bude chýbať.
Rodri sa zranil a je otázne, koľko bude chýbať.David Blunsden / Actionplus / Profimedia
Futbalisti Arsenalu remizovali v nedeľnom šlágri 5. kola anglickej Premier League na pôde Manchestru City napriek tomu, že v druhom polčase hrali iba s desiatimi hráčmi.

Manchester City - Arsenal 2:2

Nezastaviteľný útočník Erling Haaland strelil už svoj desiaty gól v tejto ligovej sezóne, poslal domácich do vedenia. Nór zaznamenal svoj jubilejný 100. presný zásah v 105 zápase za Manchester City, čím vyrovnal rekord Cristiana Ronalda. Žiadny iný hráč v TOP 5 ligách nedokázal dosiahnuť na spomínanú métu v nižšom počte stretnutí.

Iba Messi (211), Aguero (124) a Sterling (120) dokázali pod vedením trénera Guardiolu streliť vyšší počet gólov. Pre Citizens ale po dobrom úvode prišli veľké rany. Prvou bolo pomerne vážne vyzerajúce zranenie kľúčového Rodriho po kontakte s Parteyom.

Arsenal veľmi rýchlo vyrovnal. Pri debute v základnej zostave okamžite skóroval obranca Riccardo Calafiori. Na neho nadviazal aj ďalší obranca Gabriel Magalhães. Ten udrel po rohovom kope, pričom tie sú veľmi silnou zbraňou Gunners, keďže z nich od začiatku minulej sezóny dali už osemnásť gólov.

Brazílsky stopér sa v roku 2024 presadil piaty raz hlavou. Ide o najvyššie číslo v PL. Na druhom mieste sú Jackson a Watkins (po 4). Prihrával mu Bukayo Saka, ktorý sa po Thierrym Henrym stal iba druhým hráčom histórii klubu s asistenciou v každom z úvodných piatich kôl sezóny.

To je o šesť viac ako druhý najlepší tím. V nadstavenom čase úvodného dejstva ale po druhej žltej videl červenú Leandro Trossard, ktorý bol v Premier League vylúčený vôbec prvý raz. Po príchode trénera Artetu dostali kanonieri už sedemnásť červených, čo je najviac spomedzi všetkých tímov PL.

Arsenal bol veľmi blízko k víťazstvu napriek tomu, že City v druhom polčase v počte striel dominovali pomerom 25:1, ale v ôsmej minúte nadstavenia vyrovnal John Stones. Hostia prišli o zraneného Calafioriho, toho v závere nahradil poľský obranca Kiwior, bývalý obranca Podbrezovej a Žiliny zažil tohtosezónny debut.

Brighton - Nottingham 2:2

Útočník Chris Wood premenil pokutový kop a poslal Nottingham do vedenia, pričom sa stal iba štvrtým hráčom tohto ročníka Premier League s gólom z penalty. Brighton ale dokázal tesne pred prestávkou otočiť skóre. Najskôr center sprava od van Heckeho upratal hlavou do siete iba devätnásťročný Jack Hinshelwood.

Pre mladíka išlo už o štvrtý presný zásah v PL, pričom väčšinu stretnutí absolvoval ako krajný obranca. Veľmi dobre umiestnenou strelou z priameho kopu poslal čajky do vedenia skúsený útočník Danny Welbeck. Remízu pre hostí zachránil prvým gólom v Premier League hosťujúci Ramón Sosa.

Výrazne ale zaujal hlavne záver stretnutia, pretože po tvrdom zákroku bol vylúčený Morgan Gibbs-White, čo vzbudilo poriadne emócie aj medzi striedačkami. Červenú kartu tak dostali obaja tréneri, ako domáci Fabian Hurzeler, tak hosťujúci Nuno Espirito Santo.

Tabuľka Premier League po piatom kole.
Tabuľka Premier League po piatom kole.Flashscore