Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester rieši plány na nový Old Trafford, štadión má mať kapacitu až 100-tisíc sedadiel

Štadión Old Trafford a jeho bezprostredné okolie.
Štadión Old Trafford a jeho bezprostredné okolie.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Manchester United sa dohodol na spolupráci s miestnymi úradmi s cieľom preskúmať potenciálny vplyv prestavby alebo výstavby nového štadióna Old Trafford. Aréna by mala údajne následne poňať až 100-tisíc divákov, čím by severoanglické mesto získalo ambíciu konkurovať londýnskemu Wembley.

Predpokladá sa, že diskusie o výstavbe nového štadióna budú mať prednosť pred rekonštrukciou ikonického Old Trafford, ktorý je domovom United od roku 1910. Zatiaľ čo súčasný štadión pojme 74 310 divákov, novopostavená aréna by vraj mala kapacitu 100-tisíc miest. Konečné rozhodnutie však ešte nepadlo.

Pracovná skupina pre nový Old Trafford bola zriadená v marci pod vedením prezidenta Svetovej atletickej federácie Sebastiana Coea, United majú zastúpenie v poradnom tíme.

"Cieľom tohto projektu, ktorý sa uskutoční raz za generáciu, je nielen vybudovať štadión svetovej úrovne pre severné Anglicko, ale aj zabezpečiť, aby projekt priniesol sociálne a ekonomické výhody pre miestnu oblasť i okolitý región," vysvetlil Coe.

Spolumajiteľ United Jim Ratcliffe vo februári uviedol, že projekt "regenerácie Old Trafford", ktorého ústredným bodom má byť nový štadión, bude stáť dve miliardy libier. Britský miliardár verí, že nová aréna United na severe Anglicka by mohla konkurovať Wembley. Už skôr poznamenal, že projekt by mal byť financovaný z prostriedkov daňových poplatníkov.

"Ľudia na severe tiež platia dane a máme argumenty, že by sa malo uvažovať o ambicióznom projekte na severe krajiny. Určite by Anglicku pomohol. Z hľadiska podujatí by sa tu mohlo konať finále Ligy majstrov alebo FA Cupu a stal by sa dôležitou súčasťou regenerácie oblasti južného Manchestru, ktorá má vo Veľkej Británii pomerne významnú históriu," povedal Ratcliffe.