Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United otvoril sezónu víťazne, hrdinom sa stal debutant Zirkzee

Manchester United otvoril sezónu víťazne, hrdinom sa stal debutant Zirkzee
Manchester United otvoril sezónu víťazne, hrdinom sa stal debutant ZirkzeeProfimedia
Futbalisti Manchestru United vyhrali v úvodnom zápase novej sezóny Premier League na domácej pôde proti Fulhamu tesne 1:0. Prvé kolo pokračuje počas víkendu.

Manchester United - Fulham 1:0

Manchester United sa stal piatym klubom, ktorý v najvyššej anglickej súťaže nastúpil na aspoň sto sezón. Tento míľnik dosiahol práve so štartom ročníka 2024/25, pričom v minulosti to dokázali len štyri iné tímy, ktorými sú Everton, Aston Villa, Liverpool a Arsenal.

V prvom polčase sa o veľmi zaujímavý zápis postaral mladý stredopoliar Mainoo, pretože až päťkrát vystihol rozohrávku súpera, čo sa počas posledných šiestich sezón nepodarilo v Premier League žiadneho hráčovi Red Devils a to nielen za 45 minút, ale počas celého duelu.

Aktívny bol Casemiro, keďže za prvé dejstvo mal najviac striel (3), dotykov v šestnástke súpera (3) aj vytvorených šancí (2). Favorit musel čakať až do samotného záveru, vykúpil ho žolík z lavičky a debutant v drese červených diablov. 

Holandský útočník Joshua Zirkzee prišiel na ihrisko v 60. minúte, aby tesne pred uplynutím riadneho hracieho času ťažil z prihrávky Garnacha. Postaral sa o svoj prvý gól za United pri svojom debute a navyše išlo premiérový zásah nového ročníka Premier League.