Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United vyhral bitku o Yora, najdrahšieho 18-ročného stopéra planéty

Yoro už len čaká na oficiálne predstavenie v drese Manchestru United.
Yoro už len čaká na oficiálne predstavenie v drese Manchestru United.AFP
Manchester United predal krídelníka Masona Greenwooda (22) do Marseille a o niekoľko desiatok minút neskôr predstavil posilu - z Lille oficiálne prišiel Leny Yoro (18). Stále veľmi mladý stopér podpísal zmluvu na päť sezón s opciou na ďalších 12 mesiacov. Francúzsky klub dostane 62 miliónov eur a ďalších osem miliónov môže zinkasovať vďaka bonusom.

Yoro debutoval v prvom tíme Lille v sezóne 2021/22 a celkovo odohral 60 zápasov, v minulej ligovej sezóne skóroval trikrát a pomohol klubu skončiť na štvrtom mieste v tabuľke Ligue 1. Vo Francúzsku mal zmluvu na posledný rok, aj tak by sa však prestupová čiastka mohla vďaka bonusom vyšplhať na 62 miliónov eur.

K získaniu mladého stopéra pomohol aj prístup konkurenčných klubov z pohľadu Manchestru United. O Yora sa zaujímalo PSG, ktoré však chcelo futbalistu priviesť zadarmo až o rok. Samotný hráč preferoval prestup do Realu Madrid, ktorý síce mal záujem, ale odmietol predložiť prijateľnú ponuku.

Po podpise zmluvy sa Yoro hneď zapojí do prípravy na novú sezónu. Jeho meno figurovalo v širšej nominácii Francúzska na domáci olympijský turnaj, ale tréner Thierry Henry ho do konečného výberu nezaradil z dôvodu účasti Lille vo štvrtom predkole Ligy majstrov.

V kabíne United dôjde k veľkým zmenám, holandský manažér Erik ten Hag ukázal na svojho krajana Matthijsa de Ligta a na zozname vytipovaných posíl je aj Jarrad Branthwaite z Evertonu, ktorý už odmietol dve ponuky. Prípadný príchod jedného z nich bude závisieť od budúcnosti dua Harry Maguire a Victor Lindelöf.

Raphael Varane už predtým opustil mužstvo ako voľný hráč. Potom mladý obranca Willy Kambwala prestúpil do španielskeho Villarrealu. Tentoraz je na odchode natrvalo aj Mason Greenwood, kontroverzného krídelníka čaká lekárska prehliadka v Marseille.