Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maresca chce z Jamesa vybudovať lídra. Ako kapitán do toho musí dať viac, vraví otvorene

AFP
Maresca žiada od svojho kapitána viac.
Maresca žiada od svojho kapitána viac. Profimedia / Paul Greenwood / Shutterstock Editorial
Manažér Chelsea Enzo Maresca (44) vyzval kapitána Reecea Jamesa (24), aby ukázal viac vodcovstva, pokiaľ chce povzbudiť spoluhráčov.

James sa po dlhom zranení prvýkrát v sezóne objavil v zostave pri prehre Chelsea s Liverpoolom (1:2) minulý víkend. Anglický pravý obranca následne necestoval s tímom na štvrtkový víťazný duel Konferenčnej ligy na pôde Panathinaikosu (4:1).

Nastúpiť by však mal v nedeľu proti Newcastlu v rámci Premier League. Maresca od neho žiada viac osobnosti. "Rozprával som sa s ním a očakávam od neho viac z hľadiska vedenia mužstva v kabíne. Je na ceste, darí sa mu, napreduje, ale potrebuje pridať,“ povedal hlavný tréner novinárom.

"Hráč si väčšinou myslí, že pokiaľ je kapitán, ostatní mu dajú viac. Nie, on ako líder má ísť príkladom. Musí do toho dať viac ako ostatní. Ja a jeho spoluhráči očakávame, že preukáže ešte väčšie vodcovstvo," otvorene hovoril Talian.

Reece James toho v ostatnom období veľa nenahral.
Reece James toho v ostatnom období veľa nenahral.Flashscore

Odkedy mu jeho trénersky predchodca Mauricio Pochettino odovzdal kapitánsku pásku, James nastúpil iba 12-krát, čo znamená, že jeho úloha kapitána sa do veľkej miery obmedzuje na jeho vplyv mimo ihriska. Conor Gallagher, ktorý bol medzitým predaný do Atlética Madrid, viedol mužstvo väčšinu minulého ročníka.

Maresca sa snaží o zmenu v kabíne, pokiaľ ide o rozvoj lídrov. Diskusie s Jamesom, ktorý je známy ako tichší člen tímu, o tom, čo od neho očakáva, boli podľa jeho slov pozitívne.

"Chápe, čo od neho žiadame. Je to chlapec z našej akadémie. To je jedným z dôvodov, prečo musí ukázať viac z hľadiska osobnosti. Je zdržanlivý. Ale keď nemáte poriadneho lídra, musíte si ho vybudovať. Reece je jedným z tých, ktorí sú na ceste, ale ešte tam nie je. Musí sa snažiť," uzavrel kormidelník Chelsea.