Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maresca sa stal novým trénerom Chelsea, na Stamford Bridge bude pôsobiť do roku 2029

Enzo Maresca sa pokúsi dostať Chelsea opäť medzi elitu.
Enzo Maresca sa pokúsi dostať Chelsea opäť medzi elitu.Profimedia
Enzo Maresca (44), ktorý predtým pôsobil v Manchestri City ako asistent Pepa Guardiolu, sa stal novým trénerom Chelsea. Taliansky kouč sa po vzore Mikela Artetu pokúsil o samostatnú cestu a vyšlo mu to - v premiérovej sezóne na poste hlavného trénera priviedol Leicester späť do Premier League. Na Stamford Bridge, kde nahradil Mauricia Pochettina, podpísal zmluvu do roku 2029.

Blues sa pod argentínskym trénerom od začiatku sezóny trápili a v polovici sezóny sa nečakane ocitli na 11. mieste. Nakoniec sa vyšplhali na úctyhodnú šiestu pozíciu, ktorá zaručuje účasť v predkolách Konferenčnej ligy. Ani to však Pochettinovi nestačilo na zotrvanie na Stamford Bridge.

"Enzo sa prezentoval ako vynikajúci tréner, ktorý dosahuje pôsobivé výsledky so zaujímavým a charakteristickým herným štýlom. Urobil na nás pri rozhovoroch veľký dojem. Jeho ambícia a pracovná morálka odpovedajú našim predstavám nášho klubu," uviedol klub vo vyhlásení.

Hľadáme "moderného a dynamického trénera", znela správa z londýnskeho veľkoklubu. A tak Chelsea uprela zrak na Marescu. Zaujal ju štýl hry, ktorým Talian doviedol The Foxes späť medzi anglickú elitu. Sky Sports v pondelok informovalo, že Blues požiadali Leicester o povolenie rokovať priamo s trénerom.

"Nastúpiť do Chelsea, jedného z najväčších klubov na svete, je snom každého trénera. Preto som z tejto príležitosti tak nadšený. Teším sa na spoluprácu s veľmi talentovanými hráčmi i zamestnancami, aby sme vytvorili tím, ktorý bude pokračovať v tradícii úspechov klubu a na ktorý budú fanúšikovia hrdí," povedal Maresca.