Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Marseille opäť lovilo v Anglicku, z Tottenhamu si na hosťovanie uchmatlo Højbjerga

Højbjerg vymenil Tottenham za Marseille.
Højbjerg vymenil Tottenham za Marseille.om.fr
Dánsky reprezentant Pierre-Emile Højbjerg (28) sa po štyroch rokoch lúči s Tottenhamom, odkiaľ zamieril na ročné hosťovanie do Olympique Marseille. Súčasťou dohody je povinná opcia vo výške 13,5 milióna eur, pri započítaní bonusov by sa mohla celková suma vyšplhať až na 20 miliónov eur.

Højbjerg po príchode trénera Angeho Postecogloua vypadol zo základnej zostavy Tottenhamu, ktorý napokon rok pred vypršaním zmluvy vymenil za Olympique Marseille. Stredopoliar by mal po aktivovaní opcie podpísať s francúzskym klubom štvorročnú zmluvu.

Za Tottenham odohral 184 súťažných zápasov s bilanciou 10 gólov a 16 asistencií. Bývalého hráča Southamptonu, Bayernu Mníchov, Schalke alebo Augsburgu si do Francúzska priviedol tréner Roberto De Zerbi, ktorý v uplynulých dvoch sezónach viedol iný anglický celok Brighton.

Marseille získalo z Anglicka už tretiu posilu: Mason Greenwood prišiel za 26 miliónov eur z Manchestru United a Ismaël Koné z Watfordu stál Francúzov 12 miliónov eur. Olympique okrem spomínanej trojice posilnili Bamo Meïté (Lorient) a Liliana Brassiera (Brest) na hosťovaní.

Ďalším hráčom z uvedeného zoznamu by mohol byť útočník Arsenalu Eddie Nketiah, ktorému už Marseille poslalo bližšie nešpecifikovanú ponuku. K žiadnej dohode však zatiaľ nedošlo. OM môže nákupy financovať z predajov: Iliman Ndiaye (Everton), Vitinha (Janov), Mattéo Guendouzi (Lazio) a Pierre-Emerick Aubameyang (Al-Qadsiah) odišli za 56 miliónov eur.

Ďalšie prestupy a špekulácie