Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Máte titulok, ktorý ste chceli? Lampard dúfa v pozitívnu rozlúčku, dočasný návrat si užil

Lampard si prežil ako dočasný manažér Chelsea ťažké obdobie.
Lampard si prežil ako dočasný manažér Chelsea ťažké obdobie.Reuters
Hoci sa Frankovi Lampardovi (44) nepodarilo zvrátiť osud Chelsea v pochmúrnej sezóne, tak vyjadril nádej, že svoje druhé pôsobenie vo vedení klubu ukončí pozitívne v súboji proti Newcastlu United.

Lampard bol vymenovaný za dočasného manažéra v apríli, ale nedokázal zastaviť problémy v Chelsea, ktorá sa potáca na 12. mieste v tabuľke. Londýnsky klub prehral osem z desiatich zápasov pod vedením Lamparda a napriek obrovským výdavkom nových amerických majiteľov na hráčov skončí túto sezónu bez trofeje.

Nedeľňajší domáci zápas proti štvrtému Newcastlu by mohol byť Lampardovým posledným na Stamford Bridge, kde ho fanúšikovia Chelsea zbožňovali ako srdce a dušu klubu počas 13 rokov plných trofejí v pozícii hráča - pred menej úspešným manažérskym obdobím v rokoch 2019 až 2021.

Nedávna forma Chelsea.
Nedávna forma Chelsea.Flashscore

"Nechcem, aby to znelo banálne či otrepane, ale nemám pocit, že je to rozlúčka. Vážim si to, bude to koniec sezóny a koniec môjho návratu, ale zvyčajne, keď opúšťate klub ako manažér, tak sa neradujete. Jeden deň ste v klube, druhý deň nie a to je v poriadku... Som celkom pokojný a nie príliš nostalgický, ale určite si budem vážiť podporu fanúšikov v nedeľu," povedal Lampard novinárom.

"Zo všetkého najradšej by som bol, ak by sme pred nimi podali výkon, ktorý si zoberieme so sebou do leta a z ktorého budeme mať určite pozitívnejší pocit."

Chelsea v Premier League
Chelsea v Premier LeagueFlashscore

Britské médiá informovali, že Chelsea sa dohodla na vymenovaní bývalého šéfa Tottenhamu Hotspur a PSG Mauricia Pochettina za svojho nového manažéra od budúcej sezóny.

Na otázku, či jeho nástupca nastúpi do najťažšej práce, aká manažéra Chelsea za posledných 20 rokov čakala, Lampard odpovedal:

"Znie to ako dobrý titulok, ale neviem. To sa ešte uvidí, nemôžem skákať do budúcnosti. Myslím si, že je to fantastická práca, pretože je to práca pre Chelsea..."

"Užil som si tento proces, rád som prišiel a novému manažérovi želám všetko dobré. Takže neviem... Je to jeho problém," zamyslel sa, aby následne žurnalistov podpichol. "Máte titulok, ktorý ste chceli?"