Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Milner začal rekordnú sezónu a odpútal sa od Giggsa. Ukážkový charakter, chváli ho Hürzeler

Milner sa doteraz delil o prvé miesto s Giggsom.
Milner sa doteraz delil o prvé miesto s Giggsom.Jan Kruger / Getty Images Europe via AFP
V duchu prekonávania rekordov sa niesol prvý zápas Brightonu v novom ligovom kolotoči. Seagulls vyhrali na pôde Evertonu a Fabian Hürzeler (31) sa stal najmladším manažérom Premier League, tabuľky vedľa okrem prepisoval aj James Milner (38). Skúsený stredopoliar začal už svoju 23. sezónu v anglickej najvyššej súťaži.

Everton - Brighton 0:3

Milner cez víkend nastúpil v základnej zostave Brightonu a na ihrisku Evertonu vydržal 81 minút. Ostrieľaný stredopoliar si pripísal štart už v 23. ročníku anglickej najvyššej súťaže. V tomto smere sa osamostatnil na čele poradia od Ryana Giggsa.

"Som ohromený tým, aký má tento futbalista charakter. Teraz už veľmi dobre viem, prečo počas kariéry dosiahol také úspechy, je to skutočný vodca. Je ukážkovým príkladom toho, ako sa hráč má pripraviť na každý tréning a ako po každej jednotke regenerovať," neskrýval nadšenie Fabian Hürzeler.

"Neustále sa stará o spoluhráčov a ctí hodnoty klubu. James má neuveriteľný charakter a mám veľkú radosť, že ho mám v kádri. Navyše je to stále skvelý futbalista," pokračoval.

Milner v minulosti obliekal dresy Leedsu, Newcastlu, Aston Villy, Manchestru City a Liverpoolu. V Brightone pôsobí už druhú sezónu. Celkovo nazbieral v Premier League 635 štartov a na jar bude atakovať ďalší míľnik. Rekordér Gareth Barry zvládol počas svojej kariéry 653-zápasovú porciu v najvyššej anglickej súťaži.

"Bol to pre neho špeciálny zápas, nastúpil v Liverpoole proti Evertonu. O rivalite medzi oboma tamojšími klubmi niečo vie, mal tak o motiváciu postarané a podal skvelý výkon," chválil manažér o sedem rokov staršieho zverenca.