Ďalšie

Milujeme futbal, ale nie sme roboti, reaguje Son na narastajúci počet zápasov

Son Hung-min je ďalším hráčom kritizujúcim množstvo zápasov.
Son Hung-min je ďalším hráčom kritizujúcim množstvo zápasov.TASR / AP Photo / Kin Cheung
Son Hung-min (32) sa stal ďalšou futbalovou hviezdou, ktorá verejne vyjadrila obavy z počtu zápasov, ktoré musia hráči zvládnuť. Juhokórejský reprezentant uviedol, že vzhľadom na požiadavky, ktoré sú na hráčov kladené, existuje obrovské riziko zranenia. Hráči sa podľa neho nedokážu dostatočne pripraviť na každý zápas.

Kórejčan sa vyjadril po tom, čo minulý týždeň záložník Manchestru City Rodri povedal, že hráči sú blízko k štrajku. O niekoľko dní neskôr utrpel Španiel zranenie pravého kolena v dueli s Arsenalom. Ak sa potvrdí podozrenie na roztrhnutie krížneho väzu, čerstvý európsky šampión by mohol chýbať až rok.

"Nechcete, aby hráči bojovali so zraneniami. Nikto to nechce vidieť. Veľa zápasov, veľa cestovania. Musíme sa o seba postarať, čo je niekedy veľmi ťažké. Psychicky, fyzicky nie ste pripravení. Potom idete na ihrisko a riziko zranenia je obrovské. Nie sme roboti. Nechápte ma zle, milujeme hrať futbal. To je jasné,“ citovala slová stredopoliara Tottenhamu agentúra AP.

Son Hung-min odohral za Kórejskú republiku 130 medzinárodných zápasov a strelil 49 gólov. Súhlasí s obavami španielskeho kolegu. "Rodri povedal správne veci. Mali by sme odohrať 50, 60 duelov a nie viac ako 70. Keď prídu zápasy, hráči musia hrať. Deje sa toho veľa,“ povedal.

Tréner Manchestru City Pep Guardiola minulý týždeň povedal, že je na hráčoch, aby si vynútili zmenu vo futbale po rastúcom spore o preťaženom programe.

Liga majstrov bola v tejto sezóne rozšírená o ďalšie dva zápasy v novom formáte ligovej fázy. Budúcoročné rozšírené Majstrovstvá sveta klubov v Spojených štátoch budú prvýkrát hostiť turnaj s 32 mužstvami, predtým na nich hralo len sedem klubov. Podujatie je naplánované po skončení sezóny viacerých hlavných líg v júni alebo júli. Nový formát vyvolal právnu výzvu zo strany hráčskych asociácií.

Program futbalistov Tottenhamu.
Program futbalistov Tottenhamu.Flashscore

Tréner Tottenhamu Ange Postecoglou by nebol prekvapený, keby sa hráči vzopreli. "Môžu vziať veci do vlastných rúk. Ak mám byť úprimný, sú najviac postihnutí, takže by ste pochopili, keby začali uvažovať ako kolektív, že už je na čase vziať si slovo,“ konštatoval grécky rodák.

"Hovoril som o tom, že sa dostávame na skutočne nebezpečnú úroveň, pokiaľ ide o to, čo očakávame od hráčov. Namiesto toho, aby sme sa sústredili na jeden alebo dva turnaje, je to o kalendári. To je skôr problémom,“ dodal kouč celku z Londýna.