Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mohli sme streliť ešte dva alebo tri góly, vravel Arteta. Saku prirovnal k Messimu

Bukayo Saka je v súčasnosti jedným z najlepších hráčov Arsenalu.
Bukayo Saka je v súčasnosti jedným z najlepších hráčov Arsenalu.Profimedia
Arsenal začal dlhé preteky o titul veľmi dobre, keď v úvodnom kole Premier League vyhral doma nad Wolves 2:0. Hviezda londýnskeho tímu Bukayo Saka (22) prispel k dôležitým trom bodom jedným gólom a asistenciou.

Arsenal - Wolves 2:0

Saka si za svoj výkon pri sobotňajšom víťazstve 2:0 nad Wolverhamptonom vyslúžil ocenenie hráča zápasu. V 25. minúte najprv krásnym centrom našiel hlavu nemeckého útočníka Kaia Havertza, ktorý poslal Arsenal do vedenia. Anglický reprezentant v 74. minúte poistil triumf, keď sa presadil z pravého krídla.

"Bukayo predviedol neuveriteľnú akciu, pri ktorej strelil náš druhý gól. Od dobrých hráčov sa toto očakáva. Pri Messim viem, že urobí to isté a nikto ho nemôže zastaviť," povedal Arteta o krásnom góle Saku.

Arteta hodnotil víťazstvo v úvodnom kole pozitívne, ale upozornil, že ak chce Arsenal ukončiť štvorročné kraľovanie Manchestru City, bude potrebné, aby bol počas celého ročníka dokonalý. "V prvom polčase sme boli naozaj dobrí. Hrali sme agresívne a intenzívne, v útočnej tretine sme boli nebezpeční," dodal španielsky manažér.

"Dokázali sme si vytvoriť veľa šancí, pokojne sme mohli streliť ďalšie dva alebo tri góly. Pri prvom zápase máte určitú neistotu, ako zareagujete proti naozaj silnému súperovi. Streliť však dva góly, udržať si čisté konto a vyhrať, to je fantastický výsledok," podotkol rodák zo San Sebastiánu.

Pre fanúšikov severolondýnskeho tímu bolo veľkým prekvapením, že najväčšia posila prestupového obdobia do stretnutia nenastúpila. Tréner Arteta sníval o príchode Riccarda Calafioriho, ale 22-ročný Talian sledoval sobotňajšie víťazstvo len z lavičky náhradníkov. S Gunners bol v posledných dňoch spájaný aj nedávny európsky šampión Mikel Merino.