Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mudryk mu otvoril cestu do Arsenalu. Som rád, že to takto dopadlo, prezradil Trossard

Leandro Trossard počas priateľského zápasu proti Manchestru United.
Leandro Trossard počas priateľského zápasu proti Manchestru United.AFP
V januári 2023 to bola veľká prestupová sága. Takmer celý mesiac všetko nasvedčovalo tomu, že ukrajinský krídelník Mychajlo Mudryk (23) zamieri do Arsenalu, ale na poslednú chvíľu prišla s ponukou Chelsea a mladý Ukrajinec zakotvil v inej časti Londýna. Arsenal si preto vyhliadol náhradu v Brightone, odkiaľ priviedol Leandra Trossarda (29).

"Vedenie Arsenalu chcelo Mudryka, ale po tom, čo prestup nevyšiel, mi v Londýne dali jednoznačne najavo, že by ma radi získali," prezradil Trossard. "Až do toho okamihu som však o prestupe vôbec nepremýšľal," dodal.

"Rokovania prebiehali veľmi rýchlo. S trénerom Mikelom Artetom sme sa dobre porozprávali. Predstavil mi plán, ako bude prebiehať moja adaptácia, a myslím, že to hneď začalo klapať," vysvetlil belgický krídelník.

Trossard je síce v severolondýnskom klube len niečo viac ako rok a pol, ale tvrdí, že sa tam od príchodu cíti ako doma. "V Arsenale od začiatku môjho pôsobenia panuje výborná atmosféra. Všetci hráči sú úžasní aj mimo ihriska, preto moja aklimatizácia prebehla naozaj rýchlo. Myslím si, že mi mohli pomôcť aj moje výkony na ihrisku," doplnil.

Ani tie však Arsenalu nestačili na to, aby ukončil 20-ročné čakanie na ligový titul. "Myslím si, že sezóna sa lámala v decembri, keď sa nám niekoľkokrát nepodarilo vyhrať a stratili sme veľa bodov. V tejto fáze sezóny nám chýbala konzistencia, ktorá je potrebná na zisk titulu."

Štatistiky Trossarda v posledných sezónach.
Štatistiky Trossarda v posledných sezónach.Flashscore

Práve vyrovnanosť výkonov je kľúčom k úspechu v konkurencii Manchestru City či Liverpoolu. Veď Gunners v minulej sezóne získali 89 bodov, čo by stačilo na zisk titulu v 20 z predchádzajúcich 31 sezón. Citizens však boli ešte o dva body lepší.

"Naším cieľom je vyhrávať trofeje, ale je to stále ťažšie a ťažšie. Premier League je súťaž, ktorá je náročná každý zápas. Musíme si s tým však poradiť a stále sa zlepšovať. Len tak dosiahneme náš sen. Každý tím v lige sa vyvíja, ani my nemôžeme zostať na mieste," povedal rýchlonohý Belgičan pred sezónou.