Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Liverpoole vidno Slotov štýl, chváli Klopp svojho nástupcu. Verí, že klub vybral dobre

Klopp sa s Liverpoolom rozišiel v lete po skončení zmluvy.
Klopp sa s Liverpoolom rozišiel v lete po skončení zmluvy.Paul Ellis / AFP
Jürgen Klopp (57) je presvedčený, že jeho nasledovník na lavičke Liverpoolu Arne Slot (45) je tým pravým mužom pre túto prácu. Nemecký manažér sa o svojom holandskom nástupcovi rozhovoril pre televíziu ESPN.

Klopp sa slovami vrátil k obdobiu z konca minulej sezóny, keď opúšťal lavičku Liverpoolu. "Hovorili sme spolu raz alebo dvakrát. Potom sme si ešte niekoľkokrát písali. Neexistuje však nič, čo by som mu mohol poradiť, čo by už sám nevedel," tvrdil tréner, ktorý si teraz užíva odpočinok.

"Na mne je maximálne to, aby som mu dal pozitívnu spätnú väzbu. Presne to na začiatok potrebuje - podporu. Pretože on aj jeho ľudia sa mohli zodrieť, aby všetko fungovalo," hovoril manažér s deviatimi rokmi na lavičke The Reds.

"Viem to, pretože turné je vždy náročné. Je to intenzívne. Navyše máte EURO aj Copa América, tím nie je pohromade. Hráči prídu a vám zostáva týždeň do prvého zápasu. Myslím, že som bol kedysi v podobnej situácii. V rovnakej? To určite nie," pripomínal Klopp náročné leto.

"Sledoval som zápasy pod jeho vedením, aby som vedel, ako chce hrať, ako dokáže preniesť svoj štýl. Nie preto, aby som ho mohol kritizovať. Myslím si, že sa mu darí. Hráči chápu, čo od nich vyžaduje a na ihrisku je to vidieť. To je to najlepšie, čo môžete o akomkoľvek trénerovi povedať," vravel rodák zo Stuttgartu.

"Bol som úprimne šťastný, keď som sa dozvedel, že si Liverpool vybral práve Arneho Slota. Nijak som do toho nezasahoval. Tak by to byť nemalo. Nie som človek v pozadí, čo by mal ťahať za nitky alebo niečo podobné," konštatoval obľúbenec fanúšikov.

"Naozaj by som nechcel, aby siahli vedľa. Ten klub je príliš veľký, príliš dobrý. Je plný skvelých ľudí. Odvtedy, ako som tam skončil, sa veľa vecí zmenilo. Mal som len jednu obavu – aby prišiel dobrý tréner. To sa Liverpoolu rýchlo podarilo," vydýchol si.