Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na národnosti nezáleží. Angličania by mali Tuchela bezvýhradne podporovať, hlási Guardiola

Guardiolov tím zavíta na pôdu Wolves.
Guardiolov tím zavíta na pôdu Wolves.REUTERS / Scott Heppell
Vymenovanie Thomasa Tuchela (51) za reprezentačného trénera Anglicka vyvolalo zmiešané reakcie médií a fanúšikov. Manažér Manchestru City Pep Guardiola (53) vyzval priaznivcov Albionu, aby nového kouča podporili bez ohľadu na jeho národnosť.

Bývalý lodivod Chelsea či Bayernu je prvým Nemcom, ktorý bude na lavičke národného tímu Anglicka. Takisto je len tretím cudzincom, ktorý sa po po Švédovi Svenovi-Göranovi Erikssonovi a Talianovi Fabiovi Capellovi ujal tejto funkcie.

"Nerozhodujeme o tom, kde sme sa narodili. Rozhodujú mama a otec a o deväť mesiacov neskôr sme tu. Ja som sa nerozhodol, že budem Kataláncom, takisto ako vy, že budete Angličanom," povedal kormidelník City pred nedeľňajším súbojom na pôde Wolves.

"Federácia sa rozhodla pre zahraničného manažéra so skvelými výsledkami. Môj názor je, že by som ho bezvýhradne podporoval. Ak vyhrá, bude chválený, ak prehrá, bude kritizovaný. Nezáleží však na jeho národnosti. Viem, že sme hrdí na to, odkiaľ sme, ale svet je veľký. Musíte byť otvorení. Aj ja som sem prišiel, aby som sa od vás učil," dodal Guardiola.

Španiel bol údajne takisto spájaný s pozíciou kouča anglickej reprezentácie, spolu s ním aj Eddie Howe z Newcastle a Graham Potter, bývalý tréner Chelsea. Šéf lavičky Citizens dúfa, že jedného dňa bude trénovať národný tím. Odpovedal aj na otázku, či ho FA oslovila.

"Trénerom je Thomas Tuchel, zabudnite na to. Ja som v Man City. Zvyšok nie je dôležitý," uviedol Guardiola, ktorý sa sústredí na duel s Wolves.

City sú po siedmich zápasoch so 17 bodmi na druhom mieste Premier League, rovnako je na tom aj tretí Arsenal, ten je bod za vedúcim Liverpoolom. Wolverhampton má na konte iba jeden bod, no v minulej sezóne dokázal na svojom ihrisku zdolať majstra 2:1

"Majú menej bodov, ako by si zaslúžili. To je všetko, čo vidím. S Wolves je to vždy ťažké," tvrdil rodák zo Santpedoru a dodal, že na zápas nebude k dispozícii stredopoliar Kevin de Bruyne, ktorý ešte nemôže zasiahnuť do ostrej akcie. Po problémoch so stehenným svalom sa však Belgičan už vrátil do tréningového procesu.

Wolves - Manchester City (nedeľa, 15:00)