Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Naďalej na lavičke Arsenalu. Mikel Arteta súhlasil s novým kontraktom

Aktualizované
Arteta ostáva v Londýne.
Arteta ostáva v Londýne.AFP / RYAN PIERSE / GETTY IMAGES EUROPE /
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (42) spojil svoju budúcnosť s londýnskym tímom. Podpísal totiž novú zmluvu, ktorá predĺži jeho pôsobenie na lavičke Gunners až do roku 2027.

Španiel prišiel do Arsenalu v roku 2019 a pred dohodou nových podmienok smeroval do posledného roku svojho pôvodného kontraktu. Podpis by určite rád oslávil víťazstvom v severolondýnskom derby proti Tottenhamu, ktoré ho čaká v nedeľu 15. septembra na štadióne súpera.

Arteta naštartoval na Emirates Stadium novú éru, počas svojho pôsobenia vyhral FA Cup i Community Shield a v ostatných dvoch sezónach Premier League obsadil s mužstvom pozíciu vicemajstra.

Jeho tím bol najväčším vyzývateľom titulového Manchestru City a v ročníku 2024/25 sa pripravuje na ďalší boj o titul. Gunners majú za sebou pomerne solídny štart do aktuálnej sezóny, keď v úvodných troch zápasoch dosiahli dve víťazstvá a remízu.

"Som veľmi vzrušený a teším sa na to, čo bude nasledovať. Som hrdý na to, že som tam, kde som, a na vzťahy, ktoré mám so všetkými v klube. Mám obrovské šťastie, že môžem každý deň pracovať s dobrými ľuďmi a s ambíciami, ktoré tu máme. Cítim sa veľmi inšpirovaný, cítim výzvu, podporu a chcem urobiť oveľa viac ako to, čo sme už spolu dokázali," povedal po podpise zmluvy Arteta.