Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahší nákup v histórii klubu. Do Aston Villy mieri belgický stredopoliar Onana

Onana mieri na ďalšiu anglickú adresu.
Onana mieri na ďalšiu anglickú adresu.Profimedia
Amadou Onana prestúpil z Evertonu do Aston Villy, ktorá podľa nepotvrdených správ zaplatí 50 miliónov libier. Súčasťou dohody sú aj bonusy a 10 percent z prípadného ďalšieho predaja. Dvadsaťdvaročný stredopoliar s Villans podpísal zmluvu do roku 2029.

Reprezentant Belgicka mení pôsobisko tretíkrát za tri roky, základná suma vo výške necelých 50 miliónov libier sa rozdelí aj medzi jeho bývalých zamestnávateľov LOSC Lille a Hamburg. Francúzsky celok sa môže tešiť na 4,2 milióna, zatiaľ čo druholigový nemecký klub dostane necelý milión.

Onana sa počas uplynulých dvoch rokov zaradil medzi nenahraditeľných hráčov Evertonu, ktorého dres obliekol v 72 súťažných zápasoch s bilanciou štyroch gólov a troch asistencií. Toffees na rodákovi z Dakaru, ktorý má aj senegalské občianstvo, zarobia minimálne 20 miliónov eur.

Aston Villa je momentálne najaktívnejším tímom na prestupovom trhu, iba za Onanu a Iana Maatsena z Chelsea utratila okolo 100 miliónov. Birminghamský klub celkom v letnom okne do posíl investoval takmer 150 miliónov libier a viac ako tretinu uvedenej sumy zarobil na predajoch.