Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahší predaj Mainzu. Talentovaný krídelník Gruda mieri do Premier League

Gruda si vyskúša pôsobenie na juhu Anglicka.
Gruda si vyskúša pôsobenie na juhu Anglicka.AFP
Brighton posilnil Brajan Gruda (20) z Mainzu, nemecký klub môže aj s bonusmi zinkasovať až 35 miliónov eur. Talentovaný krídelný futbalista vo svojom novom pôsobisku uzavrel zmluvu do roku 2028.

Základná prestupová čiastka je 30 miliónov, čím sa Gruda stáva historicky najdrahším predajom Mainzu. Šesť rokov tabuľkám vládol Abdou Diallo, ktorý odišiel za 28 miliónov do Borussie Dortmund.

Rodák z mesta Speyer má za sebou prelomovú sezónu, za mužstvo z Bundesligy nastúpil na 28 zápasov s bilanciou štyroch strelených gólov a troch asistencií. Gruda si dobrými výkonmi vypýtal pozornosť slávnejších klubov a vyzeralo to, že zostane v Nemecku. Bol totiž spájaný s Bayernom a Leverkusenom, manažér Fabian Hürzeler ho však presvedčil na odchod do Brightonu.

"Pred polrokom by mi nenapadlo, že sa všetko stane tak rýchlo," povedal Gruda pre denník Bild smerom k vývoju situácie. "Rád by som urobil ďalší krok. Myslím, že som pripravený," nechal sa počuť pravidelný člen nemeckých mládežníckych reprezentácií.

Týmto prestupom sa výdavky Brightonu v aktuálnom transferovom okne dostali na 121,5 milióna eur. Anglický klub predtým získal Yankuba Minteha (Newcastle United), Matsa Wieffera (Feyenoord), Ibrahima Osmana (Nordsjaelland) a Malicka Juniora Yalcoutého (IFK Göteborg). Naopak do Bundesligy smerom z tohto anglického klubu odišli Deniz Undav (Stuttgart) a Pascal Gross (Dortmund).

Ďalšie prestupy a špekulácie