Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahší prestup Arsenalu na spadnutie. Kluby sa dohodli, Rice čoskoro zmení dres

Rice v najbližších dňoch vymení východný Londýn za severný.
Rice v najbližších dňoch vymení východný Londýn za severný.Profimedia
Arsenal je blízko k finalizácii podpisu zmluvy s kapitánom West Hamu Declanom Riceom (24) za 105 miliónov libier a očakáva sa, že dohoda bude dokončená do víkendu.

Rice bude údajne stáť 100 miliónov libier, "Gunners" pridajú 5 miliónov na bonusoch, pričom hráč sa tento týždeň podrobí lekárskej prehliadke. V dlhotrvajúcej prestupovej ságe Arsenal dúfal, že za anglického reprezentanta bude platiť v splátkach počas piatich rokov, ale West Ham presadzoval, aby dostal celú sumu do konca roka 2024.

Nakoniec sa dosiahol kompromis, pričom konečná suma by mala byť splatná do leta 2025 - predovšetkým preto, aby sa pomohlo neľahkej finančnej situácii "kladivárov" po tom, čo bol klub minulý rok zaradený na zoznam UEFA týkajúci sa finančnej fair play.

Klub z Emirates Stadium investuje veľké prostriedky, aby mohol vyzvať Citizens v boji o absolútne čelo Premier League. Už podpísal zmluvu s nemeckým útočníkom Kaiom Havertzom z Chelsea za 65 miliónov libier, zatiaľ čo obranca Jurrien Timber z holandského Ajaxu by mal prísť za 40 miliónov libier.

Očakáva sa, že sa bude uchádzať aj o záložníka Roméa Laviu, ktorý patrí Southamptonu a mal by stáť približne 45 miliónov libier.

Pozrite si ďalšie prestupy a špekulácie.