Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahšia posila v dejinách klubu. Za útočné eso zaplatí Tottenham rekordnú sumu

Solanke bude meniť klubový dres.
Solanke bude meniť klubový dres.AFP
Britské médiá hlásia prelom v rokovaniach. Útočník Bournemouthu Dominic Solanke (26) sa takmer určite stane posilou Tottenhamu. Doterajší problém pri transfere Angličana predstavovala jeho výstupná klauzula stanovená na 65 miliónov libier. Spurs ju dlho odmietali zaplatiť, nakoniec však mali s čiastkou súhlasiť.

Solanke sa má do Londýna dostaviť v najbližších dňoch, aby absolvoval vstupnú lekársku prehliadku. Potom je pre neho na podpis pripravená zmluva do konca júna 2030. Na osobných podmienkach sú už obe strany dohodnuté.

Útočník, ktorý má na svojom konte aj jedno stretnutie za anglickú reprezentáciu, dal v uplynulom ročníku Premier League 19 gólov. Celkom ich za Bournemouth strelil 77 a ku ďalším 31 pomohol asistenciami. Navyše má s anglickou najvyššou súťažou skúsenosti aj v drese Liverpoolu, ktorý z jeho presunu získa 20 percent, jeho materským klubom je Chelsea. Tá ho síce vychovala, za A-tím však nastúpil len raz.

Solanke sa v prípade prestupu stane najdrahšou posilou v histórii Tottenhamu. Londýnsky klub doteraz najviac zaplatil Evertonu za Richarlisona. Brazílskeho útočníka priviedol v lete 2022 za 60 miliónov libier.