Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechápem ho, asi rozdiel v generáciách, pustil sa bývalý útočník Chelsea Sutton do Sterlinga

Všetko nasvedčuje tomu, že Sterling už nie je v plánoch Chelsea.
Všetko nasvedčuje tomu, že Sterling už nie je v plánoch Chelsea.Eddie Keogh / Getty Images Europe via AFP
Raheema Sterlinga (29) vynechal manažér Enzo Maresca (44) zo zostavy Chelsea na úvodný zápas Premier League proti Manchestru City. Anglický krídelník to nezobral na ľahkú váhu a okamžite sa obrátil na médiá, kde prostredníctvom svojho tábora vydal vyhlásenie. Bývalý útočník Blues Chris Sutton (51) sa k celej situácii vyjadril v rozhovore, servítku pred ústa si rozhodne nebral.

Sutton nemá pre Sterlingovo správanie veľké pochopenie. Len niekoľko hodín pred výkopom zápasu medzi Chelsea a Manchestrom City (0:2) vydali hráčovi zástupcovia nespokojné vyhlásenie pre médiá. Bývalý anglický reprezentant však mal situáciu riešiť úplne iným spôsobom, myslí si bývalý útočník Blackburnu a Chelsea. O postrehy sa podelil v rozhovore pre portál Tribalfootball.

"Je to len ďalší hráč. Prichádza nový manažér a má právo vybrať si futbalistov, ktorých uzná za vhodných. Sterling, ktorý vraj chce mať v celej situácii jasno, je absolútne smiešny. Neukázal sa v najlepšom svetle. Vyjadril sa aj k tomu, že má zmluvu na tri roky. Neviem, aký to malo zmysel," povedal súčasný moderátor BBC.

"Ďalej spomenul, že začal s prípravou o pár týždňov skôr, aby sa dal do poriadku. Mal by to predsa robiť tak či tak, nie? Nechápem, kam tým smeruje. Možno je to rozdiel v generáciách. Nič také by sa podľa mňa nestalo v dobe, keď som hral ja," pokračoval Sutton. Ukázal prstom aj na ľudí, ktorí sú v hráčovom osobnom tíme.

"Vysoko postavení futbalisti sú v dnešnej dobe viac zastúpení, ale je jasné, že to bolo aj Sterlingovo rozhodnutie. Nebola to situácia, v ktorej by musel niečo zverejniť. Je zrejmé, že sa pre celú situáciu cíti naštvaný, ale aby sme boli k Marescovi spravodliví, má k dispozícii viac ako 40 hráčov," zamyslel sa Sutton.

"Situácia s hráčmi je pre trénera ako nočná mora. Chce začať pozitívne, ale nie je to jednoduché. Má k dispozícii Colea Palmera. Má tiež Pedra Neta, Mychajla Mudryka a v tíme je i Christopher Nkunku. V Chelsea je toľko futbalistov, ktorí sa uchádzajú o určité pozície. Tréner musí niekoho vynechať," dodal a zamyslel sa nad tým, či je Stamford Bridge pre Sterlinga uzavretou kapitolou.

Zbláznila sa Chelsea definitívne? V kádri má 45 hráčov, ide skôr o zveličovanie

"Trénera sa na to pýtali po zápase. To, že tak dlho váhal pred odpoveďou, podľa mňa hovorí samo za seba. Otázkou bude jeho plat. Blues sa ho možno vymanévrovať, aby si uvoľnili nejaké peniaze a mohli ísť opäť míňať. Avšak jeho plat je astronomický, kto bude chcieť takéhoto hráča?" Sutton pochybuje o možnosti predaja Sterlinga.

Čo sa týka samotného zápasu, z ktorého bol Sterling vynechaný, Citizens si podľa Suttona zaslúžili pochvalu. "Bol to nekompromisný výkon zo strany polorozpadnutého City, ktorého štandardy sú vysoké. Spomeňte si, ako blízko bol Arsenal k titulu v minulej sezóne. Gunners predviedli jeden zlý polčas proti Aston Ville a to bol pre nich koniec. Pep Guardiola jednoducho vie, ako vyhrávať tituly. Vždy nachádza nové cesty," uviedol.

"Práve predali Juliana Álvareza. Phil Foden zvládol nastúpiť len z lavičky. Kyle Walker sa sotva vrátil do tréningu. Aj bez Rodriho bol klub z Manchestru stále vo veľkej pohode. Myslím si, že psychologicky majú vieru a sebavedomie, že jednoducho budú dominovať. Budú stavať na tom, čo dokázali v predchádzajúcich štyroch sezónach," uzavrel Sutton s výhľadom na novú ligovú sezónu.