Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neexistuje stopér, ktorý by ho zastavil, velebil Guardiola Haalanda po 11. hetriku

Erling Haaland pózuje so zápasovou loptou, ktorou strelil hetrik West Hamu.
Erling Haaland pózuje so zápasovou loptou, ktorou strelil hetrik West Hamu.Henry Nicholls / AFP
Erling Haaland (24) je už dávno vnímaný ako postrach defenzív Premier League, ale sobotňajší druhý hetrik nórskeho útočníka v zhodnom počte duelov proti West Hamu United naznačuje, že je možno ešte lepší, ako sa hovorí.

West Ham - Manchester City 1:3

Dvadsaťštyriročný Nór strelil už 11. hetrik za City, čím predĺžil perfektný štart majstrov za obhajobou titulu a zaznamenal siedmy gól v troch ligových zápasoch v tejto sezóne.

Haalandova prvá trefa bola nádherným zakončením okolo Alphonsa Areolu a prišla po tom, čo ho Bernardo Silva vyzval kolmicou medzi dvoch obrancov, zatiaľ čo druhý zásah zvnútra šestnástky ľavačkou takmer roztrhol sieť. 

Keď sa v závere vyhol ofsajdovej pasci, utiekol obrancom a preloboval gólmana, o výsledku nebolo pochýb. A to až do takej miery, že šéf City Pep Guardiola si myslí, že obrancovia ho nemôžu zastaviť ani vtedy, keď sa naňho špeciálne pripravia.

"Prvý gól - Bernardo vyhral loptu, prihrá a on zakončil. Alebo tretí gól - s priestorom za obranou, to je nezastaviteľné. Neexistuje žiadny stopér, ktorý by ho zastavil, ani s pištoľou. Je to nemožné, je taký rýchly, taký silný," velebil Guardiola svojho kanoniera.

Guardiola ďalej uviedol, že Haaland v minulej sezóne, keď bol s 27 gólmi najlepším strelcom ligy, bojoval s miernymi výkyvmi formy, ale teraz je ešte ničivejším strelcom. Nór, ktorý zaznamenal 70. gól v Premier League v 69. dueli, poznamenal, že pociťuje výhody odpočinku.

"Cítim sa dobre, som plný energie. Mal som dlhú dovolenku a predsezónnu prípravu. Roky, ktoré som tu strávil, ubehli naozaj rýchlo. Teraz si trochu oddýchlo telo aj nohy. Som pripravený na viac," povedal Haaland pre Sky Sports s náznakom toho, že na rozdiel od ostatných elitných futbalistov vynechal EURO 2024, na ktoré sa jeho Nórsko nekvalifikovalo.