Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemali to uznať, hromžil Silva. Premier League po týždni opäť s polarizujúcim gólom

Momentka z Akého gólu.
Momentka z Akého gólu. Reuters
Manažér Fulhamu Marco Silva (46) sa rozčuľoval nad kontroverzným gólom, ktorý v sobotu strelil Manchester City (5:1). Portugalčan tvrdil, že to bola obrovská chyba rozhodcov a zlomový moment zápasu.

Zdalo sa, že gólová hlavička Nathana Akého pár sekúnd pred prestávkou za stavu 1:1 nebude uznaná, keďže sa ukázalo, že Manuel Akanji bol pred brankárom Berndom Lenom v ofsajde. Akanji vyskočil, aby dovolil lopte prejsť pomedzi jeho nohy až do siete.

"Tento moment mal obrovský vplyv. Všetci, ktorí hrajú futbal a majú o ňom nejaké vedomosti, sú si stopercentne istí, že to nemali uznať. Je nemožné, aby tak neurobili," hromžil Silva pred novinármi.

"Je to jasný ofsajd. Znepokojuje nás, ako je možné, že ten gól bol uznaný. Čím viackrát daný moment vidíte, tým ste si istejší, že ho nemali uznať. Naši hráči to videli, každý na ihrisku mal v tej chvíli rovnaký názor."

Manchester City - Fulham 5:1

Portugalský manažér inkasoval za svoje správanie žlté karty už v zápasoch proti Evertonu, Brentfordu a Arsenalu. Silva neveriacky mával rukami na rozhodcov po tom, čo VAR rozhodol, že gól platí, zatiaľ čo jeho zverenci odchádzali nahnevaní na polčasovú prestávku.

Kapitán Fulhamu Tim Ream, ktorý bol zapojený pri kontroverznom zásahu, uviedol, že gól zmenil tempo duelu.

"Nikdy nechcete takto prehrať. Mali sme dobrý prvý polčas a veľmi podpriemerný druhý polčas. V druhom dejstve sme neukázali rovnakú agresivitu. Takéto výsledky sa stávajú," skonštatoval Ream pre Sky Sports.

Marco Silva odchádzal z Manchestru frustrovaný.
Marco Silva odchádzal z Manchestru frustrovaný.Reuters

Erling Haaland, ktorý bol začiatkom týždňa vyhlásený za Hráča roka UEFA, hetrikom v druhom polčase poistil triumf pre úradajúceho šampióna.

Asistent manažéra Manchestru City Juanma Lillo veril, že gól mal platiť, respektíve že bol rozhodne jasnejší ako kontroverzná trefa, ktorú minulý týždeň obdržali od Sheffieldu United.

"Je dobré, že sa to stalo, pretože sa stali dve podobné veci. V dueli so Sheffieldom United sme to považovali za ofsajd. Keď nám podali vysvetlenie, povedali, že hráč bol v línii s loptou," uviedol Lillo, ktorý zastupuje Pepa Guardiolu, kým sa zotavuje z operácie chrbta. "Myslím si, že teraz bol náš hráč menej na hrane ako v zápase so Sheffieldom."

Rozhodnutie VAR sa však na sociálnych sieťach stretlo s hlasnou kritikou. Bývalý obranca Tottenhamu a súčasný futbalový odborník Sky Sports Michael Dawson povedal:

"Totálne nesúhlasím s týmto rozhodnutím. Je to úplný ofsajd. Nečudujem sa, že je Marco Silva nahnevaný. Leno urobil krok navyše, pretože si myslel, že Akanji sa chystá urobiť dodatočný dotyk."

Vo finále to je však jedno. Fulham aj pre inkasovaný gól do šatne nemal po zmene strán šancu držať krok s topfavoritom súťaže. No ktovie, ako by to celé dopadlo, ak by arbitri v Premier League opäť raz nerozhodli tak, že proti sebe poštvali celú (nielen) fanúšikovskú obec.