Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemám v sebe zlú krv, ubezpečuje Ramsdale. Odchod z Arsenalu znášal ťažko

Ramsdale je už jednotkou medzi troma žrďami Southamptonu.
Ramsdale je už jednotkou medzi troma žrďami Southamptonu.Profimedia
Aaron Ramsdale (26) prežíval v posledných mesiacoch rozporuplné obdobie. Hoci bol súčasťou anglickej reprezentácie a dostal sa až do finále Eura, v Arsenale preňho bolo miesto len na lavičke náhradníkov. Situáciu vyriešil jeho letný prestup do Southamptonu. Brankár teraz priznal, že voči trénerovi Gunners Mikelovi Artetovi (42) hnev necíti.

Odchovanec Sheffieldu United prišiel do Arsenalu v roku 2021 z The Blades s predpokladom, že by sa mohol stať dlhodobým lídrom tímu z Emirates Stadium. Na lavičke náhradníkov sa však ocitol v momente, keď tréner Mikel Arteta povolal Davida Rayu. Španielsky brankár bol najprv na hosťovaní, potom ho anglický gigant získal na prestup s očakávaním, že bude tímovou jednotkou.

Ramsdale sa tak začal obávať, že pre pozíciu náhradníka a mizerné herné vyťaženie príde o európsky šampionát. To sa síce nestalo, ale na podujatí bol gólmanom číslo dva.

Neexistuje žiadna nevraživosť

"Určite necítim žiadnu zášť. Hrám futbal dosť dlho na to, aby som vedel, že rozhodnutie trénera je prvoradé. Urobil som všetko pre to, aby som zmenil jeho názor a získal späť svoje miesto v základnej zostave. Mal však svoj názor a David mal zároveň fantastickú sezónu,“ uviedol Ramsdale v rozhovore pre TalkSport.

Ramsdale bol v Arsenale dvojkou.
Ramsdale bol v Arsenale dvojkou.AFP

V každom prípade sa nahlas hovorilo, že mu pozícia dvojky nevyhovuje, čo malo viesť k jeho odchodu z klubu. Jeho meno bolo na začiatku prestupového obdobia spájané s Newcastlom, ale nakoniec v závere leta vypočul volanie Southamptonu, ktorý zaňho neváhal zaplatiť 25 miliónov libier.

"Môžete sa hnevať na ľudí okolo, môžete byť naštvaní aj na seba, ale musíte to prijať a absorbovať. Samozrejme, bolo to ťažké, ale našiel som si nový domov a teším sa, že budem opäť chytať. Idem ďalej, určite vo mne nie je zlá krv. Vnímam to ako reštart kariéry," uzavrel anglický reprezentant.