Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neymarov návrat je ešte ďaleko. Situáciu zhodnotíme v januári, hovorí Jesus

Neymar pauzuje od roku 2023.
Neymar pauzuje od roku 2023.PAP/EPA/Isaac Fontana
Brazílsky futbalista Neymar (32) nebude v najbližšom čase pripravený hrať. Oznámil to tréner Jorge Jesus (70), ktorý vedie saudskoarabský Al Hilal.

Neymar, ktorý v roku 2017 prestúpil z Barcelony do Paríža Saint-Germain za rekordnú sumu 222 miliónov eur, prišiel do saudskoarabského celku v auguste minulého roka. V Al-Hilale však odohral len päť zápasov, keďže následne utrpel na sústredení brazílskej reprezentácie vážne zranenie kolena.

Pred niekoľkými týždňami začal ľahšie trénovať, ale Jesus vylúčil možnosť, že by sa v najbližších týždňoch vrátil do zostavy. "Nemôžem špecifikovať, kedy sa vráti. Neymar je pre Al-Hilal a celú ligu veľmi dôležitý futbalista. Jeho situáciu zhodnotíme v januári," prezradil portugalský stratég.

Podľa pravidiel saudskoarabskej súťaže môže byť v jednom tíme maximálne osem zahraničných hráčov starších ako 21 rokov. V súvislosti s Neymarovými dlhotrvajúcimi zdravotnými problémami sa klub rozhodol namiesto neho zaradiť na súpisku jeho krajana Marcosa Leonarda, ktorého priviedol z Benficy Lisabon.

Ak sa Neymarovi podarí vrátiť na trávniky, bude môcť kedykoľvek nastúpiť v ázijskej Lige majstrov, kde takéto obmedzenia neplatia.