Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastaviteľný Salah znova zarmútil United, opäť zlepšil svoje fantastické štatistiky

Salah znova režíroval víťazstvo Liverpoolu.
Salah znova režíroval víťazstvo Liverpoolu.Profimedia / ČTK / AP / Dave Thompson
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v nedeľnom zápase 3. kola anglickej Premier League proti Manchestru United a potvrdili tak stopercentnú bilanciu. Ďalší magický večer prežil Mohamed Salah (32).

Manchester United - Liverpool 0:3

Liverpool prehral iba jeden z posledných siedmich zápasov na štadióne Old Trafford. Hlavným dôvodom je forma Mohameda Salaha, pretože ten je v ére Premier League najproduktívnejším hráčom v rámci tohto najväčšieho anglického derby. V nedeľu sa priamo podpísal pod každý jeden gól svojho tímu.

Najskôr dvakrát prihral a potom sám aj skóroval. Celkovo proti Red Devils v ligovej súťaži zaznamenal dvanásť gólov a pridal šesť asistencií. Z toho sa Egypťan sedemkrát presadil vonku, čiže v PL nie je hráč, ktorý by viackrát skóroval na štadióne Red Devils ako on.

Zažil už 33. zápas, v ktorom zaknihoval aspoň jeden gól a zároveň prihrávku. Rekordérom PL je Wayne Rooney (36). Vo všetkých súťažiach dal na Old Trafforde už desať gólov v deviatich vystúpeniach, čím vyrovnal rekord Alana Shearera (10) v počte presných zásahov na jednom vonkajšom štadióne. 

Bývalý anglický kanonier žiaril na Elland Road, teda na pôde Leedsu. Salah potvrdil, že má v úvode nového ročníka skvelú formu, po treťom kole disponuje bilanciou 3+3. Lepší je iba Erling Haaland (7+0). Dvomi gólmi o víťazstve LFC rozhodol Luis Díaz. Piaty raz v PL prispel v jednom stretnutí na viac ako jeden zásah.

Veľmi zlý zápas zažil Casemiro, nakoľko po jeho dvoch veľkých chybách a stratách lôpt padli oba góly Díaza. Pred druhým polčasom ho vymenil dvadsaťročný Toby Collyer, pre ktorého to bol debut v Premier League. Prvý raz v základe United nastúpili Matthijs de Ligt a Joshua Zirkzee.

Manchester United vyhral iba jeden z ostatných trinástich ligových zápasov proti Liverpoolu (1-6-6). Manchester City (9) je jediným celkom s vyšším počtom výhier na Old Trafford ako The Reds (8). Zverenci trénera Slota tak s plným počtom bodov vyrovnali na čele tabuľky Citizens, ako jediný tím ešte neinkasovali.

Tréner Arne Slot vyhral na lavičke Liverpoolu úvodný duel proti Red Devils na pôde súpera, čo sa nikomu nepodarilo 88 rokov. Zároveň uspel v prvých troch vystúpeniach bez inkasovaného gólu, naposledy to dokázal nedávno zosnulý Sven-Göran Eriksson v roku 2007, predtým aj José Mourinho (2004).

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore