Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie som Harry Potter, vraví ten Hag po prehre s Liverpoolom. Na konci sezóny chce trofej

Ten Hag si pripísal ďalšiu prehru.
Ten Hag si pripísal ďalšiu prehru.Profimedia
Erik ten Hag (54) so svojimi zverencami opäť nepotešili fanúšikov Manchestru United, na domácom štadióne podľahli rivalovi z Liverpoolu rozdielom triedy. Holandský manažér uviedol, že nie je Harry Potter, ktorý vykúzli rýchlu nápravu, no verí v zisk trofeje.

Manchester United - Liverpool 0:3

Tréner United najprv musel prehryznúť prehru v Brightone, tentoraz aj domáci neúspech proti The Reds. Po troch dueloch novej ligovej sezóny má jeho mužstvo na konte iba tri body za chudobnú výhru nad Fulhamom. Pozíciu na lavičke Red Devils mu pomohol udržať triumf vo finále FA Cupu nad Manchestrom City, v lige však s kádrom skončil na ôsmom mieste, čo je historicky najnižšie umiestnenie klubu v Premier League.

Bývalý šéf Ajaxu predĺžil zmluvu a počas prestupového obdobia boli jeho ambície podporené výdavkami na nových hráčov vo výške 200 miliónov libier. Nádej na pozitívny štart ročníka na Old Trafforde rýchlo zhasla. Liverpool dokráčal k víťazstvu pri prvej veľkej skúške Arneho Slota od nahradenia Jürgena Kloppa.

"Nie je to tak, že som Harry Potter, to musíte uznať. Práve sme odohrali tretí zápas v sezóne, opäť musíme budovať nový tím," povedal ten Hag na pozápasovej tlačovej konferencii.

Ten Hag a Slot sa prvýkrát stretli v rámci Premier League.
Ten Hag a Slot sa prvýkrát stretli v rámci Premier League.Profimedia

"Vybudujeme nové mužstvo, máme mladých hráčov. Takisto máme futbalistov, ktorých počas ročníka musíme zapracovať do tímu. Dnes sme mali dvoch alebo troch, ktorí nezačali sezónu a neodohrali 90 minút. Bude to fajn. Je jasné, že sa musíme zlepšiť, ale som presvedčený, že na konci sezóny budeme mať veľkú šancu zdvihnúť ďalšiu trofej," tvrdil kouč.

Prsty v góloch súpera mal nechcene aj domáci stredopoliar Casemiro, ktorý najprv nepresne prihral, neskôr pred ďalším zásahom spadol a stratil loptu. Po prestávke ho na hracej ploche nahradil 20-ročný Toby Collyer. "Myslím si, že vo futbale musí každý prevziať zodpovednosť. Je skvelou osobnosťou. Vo svojej kariére vyhral všetko. Som si istý, že bude prospievať nášmu tímu," vyjadril sa lodivod na adresu Brazílčana.

Od odchodu legendárneho Sira Alexa Fergusona v roku 2013 neboli United ani raz vážnym vyzývateľom pre ašpiranta na titul z Premier League. Najlepšími výsledkami sú druhé miesta z rokov 2018 a 2021, keď na majstrovské City mali značnú stratu.

"Bolí to, hlavne za našich fanúšikov. Musíme byť pokorní, zložiť poklonu Liverpoolu a ísť ďalej," dodal Holanďan.