Nikam neodchádza. Manchester United predĺžil kontrakt s trénerom Erikom ten Hagom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nikam neodchádza. Manchester United predĺžil kontrakt s trénerom Erikom ten Hagom

Ten Hag podpísal novú zmluvu s United.
Ten Hag podpísal novú zmluvu s United.Profimedia
Dlhodobá kritika z každej možnej strany mu trénerskú stoličku v Manchestri United napokon nepodlomila. Erik ten Hag (54) predĺžil zmluvu s Red Devils do roku 2026, čím sa ukončili špekulácie o jeho odchode.

Holanďan doviedol United za dva roky svojho pôsobenia k zisku Ligového pohára a FA Cupu, v minulej sezóne si však pôsobením v Premier League priaznivcov určite nezískal. Nový kontrakt je prejavom dôvery zo strany novovzniknutého predstavenstva, ktoré sa rozhodlo podržať ten Haga napriek rastúcim obavám z jeho štýlu hry a smeru, ktorým mužstvo vedie.

Manažér priznal, že hoci je rád, že podpísal zmluvu, čaká ho ešte veľa práce, ak chcú United zamieriť späť na čelo ligy: "Som veľmi rád, že som sa s klubom dohodol na pokračovaní spolupráce," povedal kouč.

"Keď sa pozrieme späť na uplynulé dva roky, môžeme sa s hrdosťou pozrieť na dve trofeje a množstvo príkladov pokroku oproti tomu, kde sme boli, keď som prišiel. Zároveň si však musíme uvedomiť, že nás čaká ešte veľa tvrdej práce, aby sme dosiahli úroveň, ktorá sa od Manchestru United očakáva, čo znamená bojovať o anglické a európske tituly," dodal.

Celok z Old Traffordu skončil v minulej ligovej sezóne na ôsmom mieste, čo bolo jeho najhoršie umiestnenie v ére Premier League. Mnohí tak logicky očakávali, že ten Hag bude prepustený. Zdalo sa však, že víťazstvo vo finále FA Cupu proti konkurenčnému City situáciu zmenilo a červení diabli budú opäť hrávať pod vedením holandského kormidelníka.

Ostrá akcia nového ročníka pre nich odštartuje ďalším stretom so Citizens, proti ktorým v sobotu 10. augusta zabojujú o Community Shield.