Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nottingham Forest nesúhlasí s odpočtom bodov v Premier League, proti trestu sa odvolal

Nottingham Forest nesúhlasí s odpočítaním štyroch bodov.
Nottingham Forest nesúhlasí s odpočítaním štyroch bodov.AFP
V tabuľke anglickej Premier League došlo pred týždňom k ďalšej významnej zmene, dôvodom bol trest pre Nottingham. Ten podobne ako predtým Everton údajne porušil finančné pravidlá a trestom prišiel o štyri body. S verdiktom však nesúhlasí a v pondelok večer sa proti nemu odvolal.

Nottingham údajne porušil pravidlá ziskovosti a udržateľnosti a počas trojročného obdobia, ktoré sa končilo sezónou 2022/23, prekročil maximálnu povolenú stratu. Každý klub môže prerobiť maximálne 105 miliónov libier. Táto suma sa ďalej znižuje o 22 miliónov libier ročne, ak pôsobí v druhej najvyššej súťaži. Nottingham mal strop stanovený na 61 miliónov libier, pričom limit mal prekročiť o 34,5 milióna libier.

"Nottingham Forest môže potvrdiť, že dnes (pondelok) podal odvolanie proti odpočtu štyroch bodov, ktorý dostal za porušenie pravidiel PSR. Klub sa v tejto chvíli nebude k záležitosti ďalej vyjadrovať," uvádza sa okrem iného vo vyhlásení.

Pre Nottingham má trest v súčasnosti fatálne následky, keďže klesol do zóny zostupu na 18. miesto s jednobodovou stratou na Luton.

Rovnaké problémy ako Nottingham má aj Everton, ktorému bolo pôvodne odpočítaných 10 bodov a po odvolaní boli Liverpoolčanom následne vrátené štyri body. V druhej lige je z rovnakého dôvodu vyšetrovaný Leicester, problémy by mohol mať aj Leeds.

Situácie na dnes tabuľky Premier League pred 30. kolom.
Situácie na dnes tabuľky Premier League pred 30. kolom.Flashscore