Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nottingham po vyše piatich dekádach ovládol Anfield, v lige ešte neprehral

Nottingham ostáva v Premier League stále bez prehry.
Nottingham ostáva v Premier League stále bez prehry.TASR / AP Photo / Rui Vieira
Nottingham Forest počas víkendu zvíťazil na Anfielde po prvý raz od roku 1969. Nuno Espirito Santo (50) po zápase prehlásil, že na svojich zverencov je hrdý. Favorita pokorili napriek zraneniam viacerých opôr.

Liverpool - Nottingham Forest 0:1

O jediný presný zásah stretnutia sa postaral striedajúci Callum Hudson-Odoi. Nottingham ostáva v Premier League stále nezdolaný s bilanciou pozostávajúcou z dvoch výhier a rovnakého počtu remíz.

"Som veľmi spokojný. Mnohí z našich fanúšikov, ktorí sú dnes na štadióne, ešte v roku 1969 ani neboli na svete. To vypovedá o tom, aké náročné je tu hrať. Som hrdý na to, že sme podali tímový výkon. Všetko je to o tom využiť šance v správnej chvíli, nám sa to podarilo," hovoril šťastný Nuno Espirito Santo bezprostredne po stretnutí novinárom.

Hostia sa museli zaobísť bez dvojice stredopoliarov, ktorí patria k stabilným členom základnej zostavy. Danilo si minulý mesiac v súboji proti Bournemouthu zlomil členok, Ibrahima Sangareho zasa vyradilo zranenie stehenného svalu. Absentoval tiež stopér Willy Boly, ktorého trápia problémy s lýtkom.

"Ibrahim Sangare si na návrat ešte chvíľu počká. Želal by som si, aby boli všeti hráči k dispozícii. Žiaľ, traja z nich sú mimo. Musíme byť pripravení na všetko," konštatoval bývalý futbalový brankár.

Strední záložníci Nicolás Domínguez a Elliot Anderson tentoraz nastúpili na krídelných pozíciách, aby zastavovali prieniky krajných obrancov Liverpoolu. "Je to o budovaní a vieru v túto myšlienku, ktorú sa dá rozvíjať," dodal Espirito Santo. 

Nottingham, ktorý minulú sezónu zakončil na 17. mieste, zavíta budúcu nedeľu do Brightonu.