Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Núñez čelí v Liverpoole obrovskému tlaku. Musí zostať pokojný, upozorňuje van Dijk

Darwin Núñez zatiaľ od príchodu do Liverpoolu nenaplnil očakávania.
Darwin Núñez zatiaľ od príchodu do Liverpoolu nenaplnil očakávania.Paul Ellis / AFP
Virgil van Dijk (33) pred stredajším zápasom tretieho kola Ligového pohára na pôde West Hamu United vyhlásil, že Darwin Núñez (25) musí po drahom prestupe zachovať pokoj a podávať stabilné výkony, aby sa vyrovnal s tlakom, ktorý je naňho po príchode do Liverpoolu vyvíjaný.

Núñez ukončil gólové suchoty pozostávajúce zo 14 duelov. Svoj prvý gól v tejto sezóne zaznamenal pri sobotňajšom domácom víťazstve 3:0 v Premier League nad Bournemouthom. Šlo o jeho prvý štart v tejto sezóne.

Juhoameričan posilnil Liverpool pred dvoma rokmi. Z portugalskej Benficy prišiel za rekordnú sumu pohybujúcu sa na úrovni 85 miliónov eur. Podľa kapitána van Dijka je na uruguajského reprezentanta vyvíjaný tlak, aby vo svojej tretej sezóne podával stabilné výkony.

Štatistiky Darwina Núñeza z posledných sezón.
Štatistiky Darwina Núñeza z posledných sezón.Flashscore

"Naskočil do stretnutia proti Bournemouthu a strelil fantastický gól. Je však možné, že v ďalšom zápase už nenastúpi. Chceme, aby bol konzistentný a pokračoval v tom. To je to hlavné, nenechať sa strhnúť do pozitív a potom ľahko do negativity, inak sa vám v určitom momente zatočí hlava," povedal líder defenzívy The Reds pre miestne médiá.

V minulom ročníku bol Núñez na čele Premier League v počte ofsajdov (33) a zároveň mal najväčšiu smolu pred bránou, keď deväťkrát trafil brvno. Zaznamenal 11 gólov a 8 asistencií v 36 ligových vystúpeniach, mal druhý najvyšší počet nevyužitých tutoviek (27), čím zaostal len za Erlingom Haalandom z Manchestru City (34).

"Keď príde do klubu ako Liverpool s takou cenovkou, vždy bude pod tlakom, aby každý týždeň dosahoval výsledky. On sa o to snaží, ale nie je to vždy také jednoduché. Teraz je čas, aby zostal pokojný. Podľa môjho názoru sa mu to darí oveľa lepšie. Tréner má s ním veľa práce a my ako hráči tiež. Musíme ho len držať pri sebe a pokračovať,“ dodal van Dijk.