Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O slovo sa opäť hlási Premier League: Sledujte všetko podstatné s Flashscore Správami

Titul obhajujú zverenci Pepa Guardiolu.
Titul obhajujú zverenci Pepa Guardiolu.Reuters
Po 87-dňovej prestávke sa v piatok večer vracia najväčšia futbalová liga na svete. Anglická Premier League odštartuje očakávanú 32. sezónu. Flashscore Správy pri tom nebudú chýbať. Tradične zmapujú všetko podstatné a najzaujímavejšie z celého ročníka.

Obhajcom majstrovskej trofeje je Manchester City, ktorý celú minulú sezónu tvrdo bojoval s ArsenalomLiverpoolom. Všetky tri tímy sa vracajú po letnom drile hladné po úspechu a ostatné mužstvá sú pripravené zistiť, do akej miery vedia byť konkurencieschopné absolútnej ligovej špičke.

Southampton, Ipswich Town a Leicester City sa do najvyššej súťaže vracajú z Championship a chcú dokázať, že do nej patria. Od augusta do mája existuje len jeden spôsob, ako sa uistiť, že vám neunikne žiadny detail z Premier League - a to pomocou Flashscore Správ.

Program Premier League

Premier League začne svoj program v piatok 16. augusta o 21:00, keď Fulham pricestuje na Old Trafford, kde sa stretne s domácim Manchestrom United, aby otvorili oponu nového ročníka. Počas úvodného víkendu sa však odohrá aj jeden zaujímavý stret, v ktorom Manchester City privíta Chelsea na Etihad Stadium. Prvé veľké derby je naplánované v treťom hracom týždni. Rivalitu obnoví Liverpool proti United. Pôjde o prvú veľkú skúšku pre Arneho Slota na Anfield Road. 

Program 1. kola novej sezóny.
Program 1. kola novej sezóny.Flashscore

O týždeň neskôr sa pozornosť celého sveta upriami do hlavného mesta Anglicka. O sever Londýna si to rozdá Tottenham Hotspur a Arsenal. V priebehu roka nebudú chýbať obľúbené zápasy na Boxing Day i Nový rok, zatiaľ čo ročník vyvrcholí 25. mája, keď na záverečné kolo nastúpi v jednom čase celý ligový pelotón. Pozrite si prehľad všetkých zápasov na Flashscore.

Témy, ktoré rezonujú

Keďže nová sezóna je už za rohom, čaká nás množstvo tém, o ktorých môžeme hovoriť, kým sa rozohrá otvárací súboj v Divadle snov. Z vizuálneho hľadiska prešli tímy výraznámi zmenami. Tie najdôležitejšie Flashscore Správy zmapovali v samostatnom článku. 

Lavičkám bude šéfovať niekoľko nových koučov. Slot preberá vedenie Liverpoolu po ére Kloppa so záujmom a odhodlaním zvládnuť tlak po ikonickom čase Nemca. Na inom mieste sa zasa Lopetegui pripojil k West Hamu v rámci novej revolúcie kladivárov, zatiaľ čo Martin a McKenna dotiahli svoje tímy do najvyššej súťaže - Southampton a Ipswich.

Noví tréneri v Premier League: Náhrada za Kloppa či najmladší manažér v histórii ligy

Pokiaľ chcete mať istotu, že vám od prvého piatkového výkopu nič z Premier League neunikne, dajte si celú súťaž do "Obľúbených". Urobiť tak môžete aj pri jednotlivých kluboch.

Ak ste používateľom aplikácie Flashscore cez systém Android, máte možnosť veľmi podrobne nastaviť, ktoré upozornenia dostanete o konkrétnych tímoch. Čítajte viac.

Najväčšie prestupy

Tak ako každé leto vo futbalovom svete, prestupy sú pre každého fanúšika najočakávanejšou časťou, pričom v popredí je nádej na zlepšenie kádra a zároveň želanie, aby opora či niektorý z obľúbencov v kádri zotrval. Jednou z najdlhšie trvajúcich ság počas mimosezónneho času bol transfer Ricarda Calafioriho. Taliansky obranca, ktorý zaujal v Bologni a v reprezentácii Talianska, bol od začiatku spájaný s Arsenalom. Jeho podpis oznámilo vedenie Gunners pred pár týždňami v júli.

Okrem stopéra zo Serie A prestúpil Sávio z Troyes do City. Joshua Zirkzee sa pripojil k stále sa rozrastajúcej holandskej enkláve v Manchestri United. Chelsea má za sebou rušné leto, ktorého hlavným ťahákom je Marc Guiu, bývalý futbalista Barcelony. 

Dianie na prestupovom trhu, ktorého uzávierka je 30. augusta, môžete sledovať vďaka špecializovanému online trackeru od Flashscore. 

Najväčší favoriti

Nie je prekvapením, že vzhľadom na dominanciu v Premier League v poslednom desaťročí vstupuje do ročníka 2024/25 ako jasný favorit Manchester City. Avšak, podobne ako v minulej sezóne, nie je bez šance ani Arsenal. Gunners sú druhými najväčšími ašpirantmi na titul, zatiaľ čo Liverpool - celok, ktorý v roku 2020 prerušil nadvládu City - je v tesnom závese. Na opačnom konci tabuľky sa nachádzajú traja "nováčikovia". S najväčšou pravdepodobnosťou sa budú biť o zotrvanie.

City sa naladilo na štart Premier League triumfom v Community Shield proti United.
City sa naladilo na štart Premier League triumfom v Community Shield proti United.AFP

Hodnotenie hráčov

Od minulej sezóny ponúka Flashscore službu hodnotenia hráčov. V súčasnosti môžete sledovať dokonca hráčske, ale i priemer celého tímu naživo počas každého zápasu Premier League. V uplynulom ročníku boli piatimi hráčmi s najvyšším priemerným hodnotením Kevin De Bruyne, Michael Olise, Bukayo Saka, Phil Foden a Rodri, ktorí dosiahli známku viac ako 7,7.

Viac informácií o hodnotení výkonnosti hráčov v reálnom čase si prečítate v tomto článku.

Nielen tieto čísla sľubujú ďalšiu strhujúcu sezónu Premier League - nenechajte si ujsť žiadnu akciu na ihrisku ani mimo neho vďaka Flashscore.