Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O svoju prácu sa neobávam, odkazuje ten Hag po ďalšej domácej prehre rozdielom triedy

Ten Hag zaknihoval ďalšiu domácu prehru.
Ten Hag zaknihoval ďalšiu domácu prehru.Reuters / Molly Darlington
Nevýrazný výkon Manchestru United pri domácej prehre s Tottenhamom usadil Erika ten Haga (54) do už tak horúceho kresla. Holandský manažér však povedal, že je presvedčený, že s majiteľmi klubu je na rovnakej vlne.

Nedeľňajší zápas netrval ani tri minúty, keď ten Hagovi zverenci dovolili van de Venovi ľahko prebehnúť polovicu ihriska a nájsť nekrytého Johnsona, ktorý do prázdnej brány strelil úvodný gól. Hostiteľom nepomohlo ani vylúčenie kapitána Fernandesa. Skazu Red Devils dokonali v druhom polčase Kulusevski a Solanke.

Ten Hag, o ktorého istote zamestnania sa špekulovalo väčšinu minulej sezóny, však trval na tom, že sa o svoj status v klube neobáva. "Nie, nerozmýšľam nad tým. Rozhodnutie ostať spolu sme s majiteľmi všetci spoločne prijali v lete. Vedeli sme, že to bude nejaký čas trvať," uviedol a dodal:

"Myslím si, že sa budeme zlepšovať. Všetci sme na jednej lodi - majitelia, vedenie, personál a skupina hráčov. Takže nie, nemám obavy."

Neúspech nechal United po šiestich zápasoch na 12. mieste. Bola to ich druhá domáca ligová prehra 0:3 v rade po tom, čo 1. septembra rovnako prehrali s Liverpoolom. Bývalý obranca Gary Neville to označil za nechutný výkon.

Niekdajší stredopoliar Tottenhamu Jamie Redknapp vo vysielaní Sky Sports povedal: "V tomto zápase sme boli veľmi dobrí. United boli biedni, bez sebavedomia a identity, hrali ako hosťujúci tím. Dostáva sa to do bodu, keď máte súcit s manažérom. Vyzerá, že je úplne mimo a snaží sa motivovať."

Ten Hag bol obzvlášť frustrovaný, že Johnsonov skorý zásah bol takmer identický s tým, ktorý United dostali proti Twente pri remíze 1:1 v Európskej lige: "Sme veľmi sklamaní, keď znova dostaneme takýto gól. Nemalo by sa to stávať a najmä, keď nahlas a jasne adresujete, ako musíme riešiť takéto situácie." 

Na káder holandského kouča najbližšie čaká európsky duel proti Portu, Spurs sa predstavia v Budapešti na ihrisku Ferencvárosu.

Manchester United - Tottenham 0:3