Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Od každého potrebujeme viac. Tréner Arsenalu verí, že Calafiori môže byť kľúčom k úspechu

Calafiori sa po Eure presunul do Arsenalu.
Calafiori sa po Eure presunul do Arsenalu.Profimedia
Arsenal v minulej sezóne lámal klubové rekordy a priblížil sa prvému titulu v Premier League po 20 rokoch. Najvyšší klubový počet víťazstiev, gólov aj bodov za jeden ročník od toho majstrovského 2003/04 na prekonanie Manchestru City nestačil. Tréner Mikel Arteta (42) však verí, že v nadchádzajúcej sezóne Gunners konečne zasadnú na trón, kľúčom k úspechu podľa neho môžu byť posila Riccardo Calafiori (22) a návrat brazílskej hviezdy Gabriela Jesusa (27).

Arteta, bývalý asistent trénera Citizens Pepa Guardiolu, vie, že ak chce konečne ukončiť nadvládu svojho bývalého zamestnávateľa, musí sa jeho tím dostať na ešte vyššiu kvalitatívnu úroveň. "Jasne vidíme, že od každého potrebujeme viac. A to vrátane mňa," povedal po stredajšom víťazstve nad Leverkusenom v prípravnom zápase.

Hoci mal Arsenal v minulej sezóne pevnú obranu, slabým miestom sa zdala byť ľavá strana. Vedenie tak nelenilo a priviedlo Taliana Riccarda Calafioriho z Bologne. Reprezentant schopný hrať v strede defenzívy a aj na jej kraji bol jedným z mála Talianov, ktorí prešli prísnymi normami na tohtoročnom Eure.

Fanúšikovia tiež túžia po novom útočníkovi, ktorý by podporil Nemca Kaia Havertza a uzdraveného Gabriela Jesusa. Avšak Arteta je optimistom po tom, čo videl Jesusa počas prípravy. "Keď som s ním hovoril prvýkrát od konca minulej sezóny, hneď som cítil, že niečo je inak. Jeho energia je iná, lepšia, rovnako tak spôsob, akým sa pohybuje. Naozaj sa chce vrátiť," dodal.