Odhodlaný zotrvať. Som tu pre nového trénera, vraví Van Dijk pred príchodom krajana Slota

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odhodlaný zotrvať. Som tu pre nového trénera, vraví Van Dijk pred príchodom krajana Slota

Líder Liverpoolu sa teší sa spoluprácu s holandským koučom.
Líder Liverpoolu sa teší sa spoluprácu s holandským koučom.Reuters
Holanďania v službách Liverpoolu sa tešia na príchod krajana Arneho Slota (45), ktorý sa pred budúcou sezónou stane hlavným trénerom mužstva z Anfield Road. Kapitán tímu Virgil van Dijk (32) je v tomto prípade odhodlaný zotrvať v klube.

Van Dijk uviedol, že so Slotom už hovoril a že sa už nevie dočkať nasledujúceho ročníka a práce pod vedením bývalého trénera Feyenoordu, ktorý preberá funkciu po Jürgenovi Kloppovi.

"Ešte mám rok platnú zmluvu. Som kapitánom a dal som jasne najavo, že som tu pre nového trénera. Cítim nadšenie z nasledujúcej sezóny," povedal Van Dijk počas začiatku tréningového kempu Holandska pred majstrovstvami Európy.

"Samozrejme, bude veľa zmien, ale som presvedčený, že dosiahneme veľký úspech. Zablahoželal som mu a som naozaj rád za neho aj jeho rodinu. Hovorili sme o tíme a budúcnosti, ale teraz sa plne sústredím na národný tím," dodal pre holandskú televíziu.

Ďalší liverpoolsky hráč Ryan Gravenberch uviedol, že Slot sa osvedčil vo Feyenoorde, kde v minulej sezóne vyhral holandskú ligu a nedávno aj tamojší pohár. "Myslím si, že môže byť dobrý pre moju kariéru, je to tréner, ktorý chce hrať dobrý futbal," vravel stredopoliar, ktorý sa k The Reds pripojil po prestupe z Bayernu.

Holandský kouč Slot bol vymenovaný za manažéra Liverpoolu, keď ikonický nemecký kormidelník Klopp po takmer deväťročnom manažérskom vládnutí prezradil svoj cieľ oddýchnuť si.