Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odmena za skvelú sezónu. City urobí z Fodena najlepšie plateného Angličana v histórii

Foden bude najlepšie plateným anglickým hráčom v histórii.
Foden bude najlepšie plateným anglickým hráčom v histórii.Profimedia
Anglický reprezentant Phil Foden (24) má už pred začiatkom Eura jednu istotu. Stane sa najlepšie plateným anglickým futbalistom všetkých čias. Môže za to jeho súčasný zamestnávateľ, Manchester City. Ten dáva na stôl 375-tisíc libier týždenne (440-tisíc eur), aby Fodenovi vyhnal z hlavy myšlienky na možný prestup do Realu Madrid, ktorý sa oňho zaujíma. Momentálne chce Angličan uspieť na Eure v Nemecku, ale potom sa môže tešiť na lepšie finančné ohodnotenie.

Foden má v Manchestri City ešte tri roky platnú zmluvu, takže nehrozí, že by prestúpil ku konkurencii, teda určite nie zadarmo. Klub z Etihad Stadium však chce hráča odmeniť za skvelú sezónu a zároveň vyslať jasný signál ostatným tímom, že je to klenot, o ktorý nechcú Citizens prísť.

Dvadsaťštyriročný hráč teraz poberá 200-tisíc libier týždenne s bonusmi. Po zvýšení platu sa dostane na podobnú úroveň ako Erling Haaland či Kevin De Bruyne. Manchester City vyhral najvyššiu anglickú ligu štyrikrát za sebou a Foden bol jednou z najväčších hviezd. Bol tiež vyhlásený za hráča roka Premier League.

Štatistiky Phila Fodena v rámci Premier League v sezóne 2023/24.
Štatistiky Phila Fodena v rámci Premier League v sezóne 2023/24.Opta by Stats Perform/AFP

Nová zmluva má hráča udržať v klube do jeho 30. narodenín. Foden počas kariéry získal už 15 trofejí vrátane šiestich titulov v Premier League. Šušká sa, že plánuje prekonať aj historický rekord Ryana Giggsa, ktorý ovládol najvyššiu anglickú súťaž trinásťkrát.

Momentálne sa však Foden sústredí na anglickú reprezentáciu, s ktorou by rád vyhral Euro v Nemecku. Podľa prognóz odborníkov je anglický tím najväčším favoritom na titul. V piatok však tento sen dostal malú trhlinu, keď Anglicko prehralo prípravný zápas s Islandom vo Wembley 0:1 a na tím sa zniesla vlna kritiky. Fanúšikovia aj hráči však veria, že na Eure všetko napravia.