Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okamžite povedal áno. Chiesa má oficiálne nový domov, mieri na Anfield Road

Chiesa okúsi kvalitu Premier League-
Chiesa okúsi kvalitu Premier League-Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / www.imagephotoagency.it
Federico Chiesa (26) sa oficiálne stal novou posilou Liverpoolu. Taliansky ofenzívny futbalista prichádza na Anfield Road po štvorročnom pôsobení v turínskom Juventuse. Prestupová čiastka by mala mať hodnotu 10 miliónov libier, ďalších 2,5 milióna je v hre vďaka bonusom.

Chiesa je prvou reálnou novou tvárou Liverpoolu, s The Reds sa totiž dohodol aj brankár Giorgi Mamardašvili, ten sa však k mužstvu pripojí až v lete 2025. Všeobecne sa vravelo o tom, že bývalý hráč Juventusu je v nemilosti nového trénera Thiaga Mottu, práve preto mu bolo umožnené z Turína odísť za nižšiu cenu.

Hoci anglický celok na svojom webe dĺžku kontraktu neuspresnil, predpokladá sa, že má platnosť na štyri roky. "Som šťastný, že som hráčom Liverpoolu. Keď mi zavolal športový riaditeľ Richard Hughes, či sa nechcem pripojiť, a na to isté sa ma spýtal aj tréner, okamžite som povedal áno,” uviedol útočník narodený v Janove po podpise zmluvy.

Zaujal hlavne počas svojej debutovej sezóny za Bianconeri, následne sa ale stretával s výpadkami formy vplyvom vážneho poranenia kolena, ktoré utrpel v januári roku 2022. Na svoje konto si za Juve pripísal 132 štartov vo všetkých súťažiach, skóroval v 32 prípadoch.

V drese slávneho klubu s prezývkou "La Vecchia Signora" vyhral dve trofeje Coppa Italia a jeden Taliansky Superpohár. Okrem Turína pôsobil aj vo Fiorentine. S reprezentáciou Talianska sa stal majstrom Európy v roku 2021.

Futbalové prestupy ONLINE